Ανασυγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται άλλωστε, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) που αποτελείται πλέον από τους παρακάτω υπαλλήλους της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων: Βισβίκη Ευαγγελία, Αναπληρώτρια Προϊστάμενη του Τμ. Περ/ντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας, Κολημήτρα Χρυσούλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημ. Υγείας , Λιάνος Νικόλαος, Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής , υπάλληλοι από την Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών και τον Πουρνάρας Νικόλαος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Μαγνησίας, όλοι τους με τους αντίστοιχους αναπληρωτές.
Στους ελέγχους που γίνονται από το Κ.Ε.Π.ΠΕ. είναι δυνατόν, μετά από σχετική πρόσκληση, να περιλαμβάνεται και εκπρόσωπος του Δήμου στην περιοχή του οποίου υπάγεται διοικητικά το έργο ή η δραστηριότητα που πρόκειται
να ελεγχθεί. Οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Μεταφορών & Επικοινωνιών, θα συμμετέχουν κατά περίπτωση, εφόσον ο διενεργούμενος έλεγχος αφορά δραστηριότητα για την
οποία έχουν την αρμοδιότητα ίδρυσης, λειτουργίας ή και περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Έργο του Κλιμακίου είναι, ο έλεγχος τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και γενικά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα, το Κλιμάκιο θα διενεργεί αυτοψία σε εγκαταστάσεις, έργα ή δραστηριότητες, ιδίως όταν πιθανολογείται ότι η λειτουργία τους υποβαθμίζει το περιβάλλον, θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις και υποδείξεις για τα κατάλληλα να ληφθούν μέτρα, θα συντάσσει σχετική έκθεση και θα εισηγείται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Για την διενέργεια των ελέγχων, το Κλιμάκιο έχει το δικαίωμα να εισέρχεται σε κάθε είδους εγκατάσταση, οποτεδήποτε, είτε αυτή είναι σε λειτουργία είτε όχι, ακόμη και αν δεν παρευρίσκεται ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος λειτουργίας, συνοδευόμενο εφόσον είναι δυνατό από εντεταλμένο εκπρόσωπο τους, τηρώντας τους όρους ασφαλείας
που ισχύουν για κάθε εγκατάσταση. Οι υπεύθυνοι λειτουργίας των εγκαταστάσεων έχουν υποχρέωση να παρέχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και πληροφορίες και γενικά να διευκολύνουν τον έλεγχο.
Το Κλιμάκιο θα συγκαλείται είτε από την υπηρεσία που είναι αρμόδια κατά τις οικείες διατάξεις να εγκρίνει την ίδρυση, λειτουργία ή πραγματοποίηση του έργου ή της δραστηριότητας, είτε από το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας σε περίπτωση ελέγχου έργου ή δραστηριότητας που δεν αδειοδοτείται από υπηρεσία των
Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.
Στο Κ.Ε.Π.ΠΕ. μπορούν να συμμετέχουν κατά περίπτωση και εμπειρογνώμονες ή έτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να στηρίξουν με τις δικές τους γνώσεις το Κλιμάκιο. Καθήκοντα προέδρου του Κλιμακίου θα εκτελεί ο υπάλληλος του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας που θα συμμετέχει σε αυτό.































