Ανεξέλεγκτη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από τους οικισμούς της Ε.Ο.Βόλου-Μικροθηβών

Καταγγέλλει ο «Σύλλογος Κριθαριάς & Πλάκες» και ζητά αστυνόμευση

Ανεξέλεγκτη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από τους οικισμούς της Ε.Ο.Βόλου-Μικροθηβών καταγγέλλει και πάλι ο Σύλλογος Κριθαριάς & Πλάκες Βόλου Ν.Μαγνησίας, ζητώντας παράλληλα αστυνόμευση.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «όπως είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν, οι οικισμοί μας δεν αντέχουν το φόρτο των βαρέων οχημάτων απ΄ την Εθνική Οδό Βόλου-Μικροθηβών. Συνεχίζονται να γίνονται τροχαία ατυχήματα, να χάνονται ζωές και κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Σχεδόν όλα τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων για να αποφύγουν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς της Π.Α.Θ.Ε. και λόγω της απαγόρευσης των παράδρομων οδών, οι οδηγοί διασχίζουν ένα κομμάτι της πόλης και έπειτα συνεχίζουν τους παραθαλάσσιους οικισμούς, που τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, υπάρχει πλήθος κόσμου τόσο από ντόπιους κατοίκους, αλλά και πολλοί τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τα μπάνια τους. Ως εκ τούτου, όλο το δυτικό επαρχιακό δίκτυο Βόλου-Μικροθηβών είναι πολύ παλιό και έχει ξεχαστεί από όλους και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Κατασκευάστηκε πρόσφατα η διαδρομή Βόλου-Λάρισας για να μπορούν τα βαρέα οχήματα να ακολουθούν την διαδρομή προς την Π.Α.Θ.Ε., αλλά λίγοι οδηγοί το πράττουν, οι πιο πολλοί για να αποφύγουν τα διόδια διασχίζουν τους οικισμούς, την Ν.Αγχίαλο και τις Μικροθήβες. Ακόμη θέλουμε να υπενθυμίσουμε πως στην Ν.Αγχίαλο έχουν ξεκινήσει δημόσια έργα που θα διαρκέσουν χρόνια, καθώς χρειάζονται αδρανή υλικά απ΄ τα λατομεία του Βόλου και την μεταφορά μπαζών. Οι εργολάβοι για να μειώσουν το κόστος μεταφοράς, στέλνουν τα φορτηγά τους μέσα απ΄τους οικισμούς, προκαλώντας την συμφόρεση στην οδική κυκλοφορία καθώς συναντώνται και με άλλα βαρέα οχήματα νταλίκες που μεταφέρουν υλικά σε εργοστάσια της πόλης αλλά και σε άλλες πόλεις που οι οδηγοί τους είναι αλλοδαποί και προσπαθούν να γλιτώσουν το βαρύ κόστος των διοδίων. Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει το γεγονός. Δηλαδή στην επαρχιακή οδό Βόλου-Μικροθηβών, ζητούμε την τακτική αστυνόμευση των βαρέων οχημάτων με μικτά κλιμάκια ελέγχου σε καθημερινή βάση και σύντομα την άμεση απαγόρευση κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.