Άνοδος της θερμοκρασίας παραμονή και …πτώση με πιθανότητα βροχής, τον Δεκαπενταύγουστο

Η πρόβλεψη του καιρού των επόμενων ημερών, από τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη

Δύο όψεις… θα έχει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός και η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανήμερα της εορτής, θα σημειωθούν συννεφιές και πιθανώς κάποιες τοπικές βροχές. Ωστόσο αυτό θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα κι έπειτα το καλοκαίρι θα επανέλθει.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τακούδης η θερμοκρασία θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα σε καλοκαιρινά επίπεδα.
Σήμερα, Τρίτη, υπάρχει μία μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά ένα ή δυο βαθμούς, με τον υδράργυρο να δείχνει 32-33 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέει ένα ελαφρύ βοριαδάκι το οποίο θα δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα, από τη στιγμή που και τα ποσοστά υγρασία δεν θα είναι υψηλά.
Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η θερμοκρασία θα ανέβει κατά έναν ή δύο βαθμούς, ωστόσο ανήμερα το σκηνικό του καιρού θα είναι διαφορετικό. “Την Τετάρτη, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου η θερμοκρασία ανεβαίνει 1-2 βαθμούς, αλλά την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου θα έχουμε και κάποιες συννεφιές , πιθανώς να υπάρξουν και μερικές τοπικές βροχές στο Πήλιο ή και στη νότια Μαγνησία . Η πιθανότητα βροχής για το Βόλο πάντως είναι πολύ μικρή. Αυτό θα συντελέσει ώστε να πέσει η θερμοκρασία κατά 2 με 3 βαθμούς τον Δεκαπενταύγουστο”, υποστήριξε ο κ. Τακούδης.
Ωστόσο, από τον Δεκαπενταύγουστο κι έπειτα θα συνεχιστούν οι καθαρά καλοκαιρινές θερμοκρασίες, όπως αυτές που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως τις εκρήξεις που υπάρχουν και με λιγότερη υγρασία, ενώ ο υδράργυρος στο Βόλο θα δείχνει 33 -34 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.