ΔΕΠΑ

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και των φοιτητών και καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αντιμετωπίζει τους διαδηλωτές με αυταρχισμό και καταστολή. «Με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που με αδίστακτη αγριότητα και τραυματισμούς επιτέθηκαν στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, που παλεύουν για την μονιμοποίηση 30.000 συναδέλφων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Με 24ωρη απεργία και απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, τονίζοντας πως το νέο σύστημα «προσλήψεων – διορισμών» αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του πτυχίου και την ανατροπή του εργασιακού μέλλοντος χιλιάδων αναπληρωτών, ενώ παράλληλα βρίσκεται πολύ πίσω από τις τεράστιες ανάγκες της Εκπαίδευσης και των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει πως δεν έχει κανένα δισταγμό προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία. Το ίδιο κάνει στις καθαρίστριες των δημόσιων σχολίων και των πανεπιστημίων που εργάζονται για πολλά χρόνια και καλύπτουν τις μόνιμες αναγκαίες θέσεις εργασίας με τις απαράδεκτες συμβάσεις έργου και είναι στην αβεβαιότητα κάθε χρόνο.

Γι’ αυτό και τα αιτήματά των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών είναι και αιτήματα των καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή δουλειά και για 30.000 άμεσους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων. Παλεύουμε μαζί για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δε θα περάσει» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.