Αντιδράσεις και προβλήματα προκαλεί η ηλεκτρονική εγγραφή στα ΕΠΑΛ

Φόβους ότι η επαγγελματική εκπαίδευση θα χάσει μαθητές και θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού

Ηλεκτρονικά θα γίνονται πλέον οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, κάτι που προκαλεί την αντίδραση των εκπαιδευτικών.
Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέχρι σήμερα, για να διατηρηθούν τμήματα ειδικοτήτων και να μην χαθούν θέσεις εκπαιδευτικών, στα ΕΠΑΛ γινόταν ακόμη και εγγραφές παλιών μαθητών.
Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, από φέτος οι εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ θα γίνονται ηλεκτρονικά και για λόγους ασφαλείας, ο γονέας (ή ο ενήλικος μαθητής) πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxis για να δηλώνει τάξη, τομέα και ειδικότητα του παιδιού του που θα φοιτήσει στο ΕΠΑΛ. Μάλιστα ο μαθητής θα έχει τρεις επιλογές διαφορετικών ΕΠΑΛ.
Στην περίπτωση που ο γονέας, δηλώσει αδυναμία να κάνει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη δήλωση, θα πρέπει να απευθυνθεί στον διευθυντή του σχολείου που τα δικά του στοιχεία πρέπει να κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νέο τρόπο εγγραφής που επιβάλει το υπουργείο, με το επιχείρημα ότι, στην περίπτωση που κάποιος μαθητής μένει κοντά σε Γενικό Λύκειο και ο γονέας δεν θέλει να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία εγγραφής του παιδιού του, η επαγγελματική εκπαίδευση θα χάσει δυναμικό και, κατά συνέπεια, θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σήμερα Πέμπτη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα αναρτηθεί η κατάσταση με τα ΕΠΑΛ της χώρας και τις ειδικότητες που διδάσκονται, για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.