Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στο Ράδιο ΕΝΑ: Δέκα νέα κρουαζιερόπλοια σε Βόλο και Σποράδες από το 2026

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ενθουσιασμένοι οι εκπρόσωποι της κρουαζιέρας με στη Θεσσαλία, είπε η Αναστασία Αδαμοπούλου

Ενθουσιασμένοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι εταιριών της κρουαζιέρας με όσα είδαν στη Θεσσαλία και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τις γεύσεις, τις τοποθεσίες, τη φιλοξενία των θεσσαλών, το χαμόγελο και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τα παραπάνω ανέφερε η Αναστασία Αδαμοπούλου – Ντούλα θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο οποία τόνισε ότι ήδη έχουν κανονιστεί αφίξεις 10 κρουαζιερόπλοιων το 2026, 2027 και 2028 να προσεγγίσουν τα λιμάνια του Βόλου και των Σποράδων.

Η αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι πρόκειται για κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρίες κρουαζιέρας, μεταξύ των οποίων και κάποιες που δεν μας είχαν προσεγγίσει ξανά, όπως η Royal Caribbean cruises, που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και η πιο σημαντική. Η αποστολή αποτελούνταν από εννέα συμμετέχοντες, που εκπροσωπούσαν 16 εταιρίες κρουαζιέρας.
Η κ. Αδαμοπούλου τόνισε ότι τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το λιμάνι του Βόλου είναι μεγάλα και μεταφέρουν περίπου 3.500 επιβάτες, ενώ τα νησιά θα προσεγγίζουν μικρότερα πλοία, καθώς τα νησιά δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλους αριθμούς επισκεπτών. Μάλιστα με ένα κρουαζιερόπλοιο θα καλύπτονται δύο νησιά, καθώς τα μεγάλα πλοία θα δένουν στο ενδιάμεσο των νησιών.

Αναφορικά με την επίσκεψη των στελεχών εταιριών κρουαζιέρας, η αντιπεριφερειάχης είπε ότι το ταξίδι τους ξεκίνησε από τη Σκιάθο, όπου προσγειώθηκαν, ενώ έγιναν συναντήσεις την πρώτη μέρα στη Σκιάθο και την επόμενη στη Σκόπελο και την Αλόννησο, την οποία επισκέφθηκαν για πρώτη φορά.
Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των εταιριών κρουαζιέρας από την αρχή του ταξιδιού δήλωσαν τη σαφή τους επιθυμία να δουν προορισμούς εκδρομών, πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν, καθώς Μετέωρα και Πήλιο είναι τοποθεσίες ενταγμένες ήδη στα προγράμματά τους.
Στη συνέχεια η κ. Αδαμοπούλου είπε ότι οι εκπρόσωποι των εταιριών στη συνέχεια επισκέφθηκαν το λιμάνι του Βόλου, όπου έγινε συνάντηση με τον Οργανισμό Λιμένος, έκαναν μια μικρή περιοδεία στο Πήλιο.
Επίσης είπε ότι ήταν ενημερωμένοι για τις τοποθεσίες και στη λίμνη Πλαστήρα τους έκανε μεγάλη εντύπωση ότι δίπλα από τον κάμπο βρισκόταν στα 1.000 περίπου μέτρα υψόμετρο, μια λίμνη και μάλιστα έψαξαν να βρουν που υπάρχει ελικοδρόμιο, για να φέρουν τους πελάτες τους με ελικόπτερο.

Η αντιπεριφερειάρχης θα ταξιδέψει σήμερα για το Παρίσι, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχει στην έκθεση IFTM Top Resa, που θα γίνει 23-25 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο.
«Η Περιφέρεια ανοίγει συντονισμένα και συγκροτημένα το παιχνίδι, με σκοπό να διαχυθεί το όφελος στις τοπικές κοινωνίες, που τόσο το έχουν ανάγκη», ανέφερε η κ. Αδαμοπούλου.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.