Αποκάλυψε … Βολιώτες πρωταγωνιστές ο Σπύρος Πετρουλάκης στο βιβλίο του «Αυγή» (φωτογραφίες)

Κατάμεστη η «Εξωραϊστική» για την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος στον Βόλο

Εντυπωσιακή απ ΄όλες τις απόψεις ήταν η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος «Αυγή, το θαμμένο Τετράδιο», του αγαπημένου συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη, με άρωμα… του Παλαιού Τρικερίου, που έγινε την περασμένη Παρασκευή 4 Απριλίου 2024, στην κατάμεστη «Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου».
Ο συγγραφέας των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών «Σασμός» και «Ναυάγιο» παρουσίασε το ενδέκατο μυθιστόρημά του, που αναφέρεται σε μία ιστορία με φόντο το Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας, μια αληθινή ουσιαστικά ιστορία, μέσα από τα μάτια της εξόριστης Αυγής. Ένας τόπος, μια ιστορία που κόβει σαν ξυράφι. Ένα θαμμένο τετράδιο, το οποίο έχει να μαρτυρήσει πάρα πολλά…
Ο συγγραφέας, στη διάρκεια της εκδήλωσης , αποκάλυψε παράλληλα και τους πρωταγωνιστές του νέου του βιβλίου, αλλά και την αφορμή. «Πρόκειται για μια ιστορία, που μας πηγαίνει πίσω στο 1949 , αλλά και στο… σήμερα, όπου η Αναστασία ανακαλύπτει σε μία κουφάλα ελιάς στο Π. Τρίκερι, ένα παλιό τετράδιο. Ανοίγοντάς το και διαβάζοντάς το μαζί με τον πατέρα της, τον Ηλία, ο οποίος είναι δημοσιογράφος από τον Βόλο, ανακαλύπτουν όχι μόνο την ιστορία του νησιού, αλλά την ιστορία ολόκληρης της Ελλάδας».

Πώς ξεκίνησε η «Αυγή»

Όπως ανέφερε ο συγγραφέας, προσπάθησε να δείξει και να δώσει στον κόσμο που δεν ξέρει την ιστορία του νησιού, με αναφορές και σε πρόσωπα, όπως ο γιατρός Καραμάνης, στοιχεία της περιόδου, ώστε να μάθουν ολοένα και περισσότεροι για το Τρίκερι και τον τόπο ευρύτερα της Μαγνησίας, που και ο ίδιος λατρεύει.
«Οι παλιοί Βολιώτες θα θυμηθούν και η υπόλοιπη Ελλάδα θα αναζητήσει τι ήταν και που είναι αυτό το Παλιό Τρίκερι και τι ήταν τα θαμμένα τετράδια, μέσα από μία ιστορία βαθιά συναισθηματική και βαθιά ανθρώπινη που θα αγγίξει τις καρδιές». Κάνοντας αναφορά ο ίδιος για το πώς ξεκίνησε την ιστορία, στη διάρκεια της εκδήλωσης, εξήγησε ότι «όλα ξεκίνησαν από τον αγαπημένο μου φίλο δημοσιογράφο Ηλία Κουτσερή, ο οποίος με παρακίνησε να ξεκινήσω και να ασχοληθώ με αυτές τις ιστορίες».

Συμμετέχοντες

Η εκδήλωση άνοιξε με την Ορχήστρα Νέων «ΙΩΝΙΑ» υπό τη διεύθυνση του Δημητρίου Α. Χατζηγεωργίου, που τους καλωσόρισε η εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου «Λιαναρίδης» Τόνιας Λιαναρίδου , ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί του Γιάννη Κωνστανταρόπουλο, εκδότη του ΜΙΝΩΑ, του Χρήστου Σολιδάκη Προέδρου της Κρητικής Αδελφότητας Βόλου «ΑΡΚΑΔΙ», της Σούλας Μπαρτζιώκα Προέδρου του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Β. Σποράδων», της Άσπας Καλογήρου προέδρου Πολιτιστικού Συλλόγου «Εν Τρικερίω» και της Κορνηλίας Φραγκογιάννη μαέστρου της ΙΩΝΙΑΣ.
Ομιλητές , ήταν η Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας και ο Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, ενώ στην αφήγηση ήταν η εξαιρετική ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.