Απομονωμένη στη «γυάλα» της η δημοτική αρχή μακριά από τις αγωνίες των δημοτών

Όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά

Εδώ και λίγες εβδομάδες η δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και μείζονα αντιπολίτευση Ζαγοράς-Μουρεσίου πραγματοποιεί επισκέψεις σε όλα τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του Δήμου μας συζητώντας με τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πορεία του τζίρου των επιχειρήσεών τους, την προσέλευση επισκεπτών και πελατών καθώς και τις δυνατότητές τους στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης, «οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια στηρίζονται οικονομικά στην τουριστική κίνηση μας μεταφέρουν μια πολύ ανησυχητική εικόνα, με χαμηλές πληρότητες, επισκεψιμότητα που είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι, και κίνηση στα καταστήματα που εμφανίζει μια ενθάρρυνση μόνο τις Κυριακές.
Η απογοήτευση των επαγγελματιών είναι έντονη. Ωστόσο, όπως διαχρονικά έχουν μάθει να παλεύουν και να πορεύονται με δυσκολίες έτσι και τώρα είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις ελπίζοντας ότι στις επόμενες εβδομάδες η εικόνα θα μεταβληθεί προς το καλύτερο.
Θεωρούμε πως αποτελεί θεσμική μας υποχρέωση να βρισκόμαστε κοντά σους δημότες ανά πάσα στιγμή πόσο περισσότερο σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες για τον τουρισμό. Συγχρόνως αποδεικνύουμε στην πράξη, όλα όσα δεσμευτήκαμε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ότι θα είμαστε στο πλευρό των δημοτών και θα αγωνιζόμαστε συνεχώς με προτάσεις και θέσεις, με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, για την ανάδειξη και υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Τι πράττει, όμως η Δημοτική Αρχή για να δώσει θάρρος και ελπίδα στους επαγγελματίες του τουρισμού; Τι κάνει για να τονώσει την επισκεψιμότητα και να δημιουργήσει έμμεσα θέσεις εργασίας; Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει, ώστε να περιφρουρήσει οικονομικά, τουριστικά και υγειονομικά την περιοχή μας;
Στις δικές μας ανακοινώσεις με τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις που βρίσκουν την θερμή ανταπόκριση και αποδοχή των δημοτών με τους οποίους συνομιλούμε καθημερινά, η Δημοτική Αρχή απαντά με ανακοινώσεις πολιτικάντικου χαρακτήρα χωρίς καμία επιχειρηματολογία που δείχνουν πανικό, κυρίως όμως διάθεση να υπεκφύγει των ευθυνών της και να μπει μπροστά, όπως θα όφειλε, για να νιώσουν οι δημότες ότι μπορούν να στηρίζονται κάπου.
Στις αγωνίες των επαγγελματιών και των εργαζομένων για το αν θα έχουν δουλειά φέτος, επιτίθεται με αλαζονεία, γιατί…τολμούν να εκφράσουν την απόγνωσή τους και να εκπέμψουν σήμα κινδύνου.
Το χειρότερο όμως είναι πως, αντί να ενώσει την τοπική κοινωνία και να στείλει ένα μήνυμα δυναμισμού και ελπίδας, διχάζει τον κόσμο δείχνοντας ασέβεια σε θεσμικά όργανα και δημότες.
Γιατί μόνο ασέβεια είναι, όταν τα δημοτικά συμβούλια γίνονται ακόμη δια περιφοράς, την ώρα που η Δημοτική Αρχή άνετα κάνει διά ζώσης συναντήσεις με άλλους εκπροσώπους .
Ο κόσμος ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές που μας έδωσε σχεδόν το 50% με την ψήφο του, έχει αντιληφθεί πως η σημερινή Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε μια «γυάλα», απομονωμένη από τι αγωνίες και τις ανάγκες των δημοτών και του τόπου. Ζει στον δικό της φαντασιακό κόσμο και στη δική της εικονική πραγματικότητα, χωρίς να συζητά αλλά και να δέχεται την καλόπιστη και τεκμηριωμένη κριτική για την βελτίωση των πραγμάτων.
Και ασφαλώς κανέναν δεν πείθει με τα αποτυχημένα μαθήματα πολιτικής που επιχειρεί να κάνει, καθώς οι δημότες έχουν καταλάβει πολύ καλά πως οι εμφανιζόμενοι ως πολιτικοί «δάσκαλοι» έχουν αριστέψει για πολλά .. πολλά χρόνια ως πολιτικοί γυρολόγοι αλλάζοντας θέσεις συνεχώς και συρόμενοι ανάλογα με τις περιστάσεις στο κάρο διαφόρων κομμάτων για την αλίευση ψήφων.
Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας εδώ και καιρό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα απολογούμενοι μόνο στους δημότες μας. Σε αυτούς με τους οποίους καθημερινά είμαστε μαζί , όταν οι διοικούντες δεν τολμούν λόγω της απραξίας τους να εμφανιστούν.