Απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας καταγγέλλει τη διευθύντρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης και συνδικαλίστρια της Δημοκρατικής Συνεργασίας, για απόπειρα παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, την Πέμπτη 15 Μαρτίου δύο συνδικαλίστριες του Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την απεργία της 16ης Μαρτίου με αιτήματα μόνιμους, μαζικούς διορισμούς και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. «Η διευθύντρια απαγόρευσε την είσοδο στις συναδέλφισσες, με τη δικαιολογία ότι δυσανασχετούν οι γονείς, και τις πρότεινε να πάει μέσα η ίδια τις ανακοινώσεις, αλλά όχι να συζητήσουν με τους συναδέλφους, με συνέπεια οι συναδέλφισσες να αποχωρήσουν», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Πέραν της προφανούς παραβίασης του ν. 1264/1982, η στάση της διευθύντριας υπονομεύει τον αγώνα των αναπληρωτών συναδέλφων μας. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή, την οποία υπηρετεί η Δ/ντρια, η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι αναπληρωτές. Επίσης, φανερώνεται το πώς αντιλαμβάνεται η παράταξή της την ενεργοποίηση των συναδέλφων, για να καταλήγουν στο αβίαστο συμπέρασμα πως “ο κλάδος δεν τραβά” και πως “οι συνάδελφοι είναι αδρανείς”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η περιφρονητική και προσβλητική συμπεριφορά που επέδειξε η διευθύντρια παραπέμπει σε πρακτική διοικητή φυλακής, όχι Σχολείου, ενώ θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν. Τα κρούσματα αυταρχικής συμπεριφοράς δεν πρόκειται να αναστείλουν τους αγώνες μονίμων και αναπληρωτών ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που τους εξαθλιώνει, που τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την έκφραση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικούν και να παλεύουν για τη ζωή τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω – κάτω», καταλήγει η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.