Αρνητική η Π.Ε. Περιβάλλοντος σε φωτοβολταϊκούς σταθμούς

φωτογραφία αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Αγροτικού Τομέα και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού στη συνεδρίασή της αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά σχετικά με την εγκατάσταση τριών φωτοβολταϊκών σταθμών στο Ν. Μαγνησίας και δύο στον Ν. Λάρισας.
Συγκεκριμένα αποφάνθηκε αρνητικά κατά πλειοψηφία για:
Την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 5,1456MW, στη θέση ¨Σούρπη¨, της Δ.Ε. Σούρπης, του Δ. Αλμυρού, της Π.Ε. Μαγνησίας.
Για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΦΣΠΗΕ ισχύος 6MW με ενσωματωμένο Σταθμό Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας μέγιστης ισχύος έκχυσης 20MW με δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που απορροφάται από το δίκτυο και εγγυημένης χωρητικότητας 40MWh, στη θέση «Άγιος Ιωάννης», της Δ.Ε. Αλμυρού, του Δήμου Αλμυρού, της ΠΕ Μαγνησίας και για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 7.7MW στη θέση ¨Ελευθεροχώρι 2¨, της Τ.Κ. Περίβλεπτου, της Δ.Ε. Φερών, του Δ. Ρήγα Φεραίου, της Π.Ε. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.