Αθ. Λιούπης: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ δρομολόγησε έργα ουσίας για την Αλόννησο»

Στο νησί των Β. Σποράδων ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Στα νησιά των Β. Σποράδων περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Αθανάσιος Λιούπης. Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του αυτή ήταν η Αλόννησος, όπου πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, ενώ συναντήθηκε με κατοίκους του νησιού, στους οποίους παρουσίασε το κυβερνητικό έργο, αλλά και τις στοχεύσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Αρχικά , όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο υποψήφιος Βουλευτής «ο κ. Λιούπης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αλοννήσου και συζήτησε  διεξοδικά με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη  για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και για όλα όσα η Κυβέρνηση δρομολόγησε για το νησί και συνολικά για τα Νησιά των Β Σποράδων. Επισημάνθηκε πως η τουριστική σεζόν, ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για το νησί, καθώς έχουν γίνει πολλά έργα και σε συνδυασμό με το φυσικό κάλος του, αποτελεί ταξιδιωτική εμπειρία για όλους, ιδίως τους ξένους ταξιδιώτες.

Τονίστηκε ακόμη, ότι η Αλόννησος, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ για το 2021, αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Μαγνησίας, καθώς διασώθηκε από τη γενικότερη μείωση του πληθυσμού που παρατηρείται σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι ο μοναδικός Δήμος της Μαγνησίας και ένας από τους λίγους πανελλαδικά που είδαν αύξηση του πληθυσμού. Οι μόνιμοι κάτοικοι στην Αλόννησο ανέρχονται στους 3.153, όταν πριν δέκα χρόνια ήταν 2.750. Καταγράφεται δηλαδή μια αύξηση 403 κατοίκων που σε ποσοστό αγγίζει το 13%.

 

Ο κ. Λιούπης, στο πλαίσιο των περιοδειών του, αλλά και της καθημερινής επαφής με τους πολίτες, όχι μόνο την προεκλογική περίοδο, μίλησε στο καφέ «Αλόννησος» στους κατοίκους του νησιού αναλύοντάς τους τα βήματα που έκανε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτή την τετραετία και συζήτησε μαζί τους για τα έργα υποδομής, το κτηματολόγιο, το δασολόγιο, τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και τα δρομολόγια, τα δρομολογημένα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, τα έργα πολιτισμού,  αγροτικής οδοποιίας κ.α..

Συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες  του τουρισμού και της εστίασης, τη διασύνδεση με την αγροτική παραγωγή, την αλιεία, την κτηνοτροφία αλλά και για τα ποιοτικά προϊόντα όπως ο τόνος Αλοννήσου, ο οποίος είναι γνωστός σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ακόμη, στην ομιλία του ο κ. Λιούπης αναφέρθηκε στα εμβληματικά έργα που τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσαν στον Δήμαρχο με την χρηματοδότηση του νέου λιμένα στη θέση Σπαρτίνες ύψους 10.800.000 ευρώ αλλά και την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, όπως δρομολογήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά αλλά και τη δημιουργία των επισκέψιμων ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων στην Αλόννησο, του Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού, μια πρωτοποριακή συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αλοννήσου.

Ταυτόχρονα,  ενημέρωσε τους πολίτες πως ξεκίνησε  από 24/4/2023  η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου στους δικαιούχους των τριών σκελών (επιβάτες, καύσιμα, επιχειρήσεις) μετά από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κλείνοντας την ομιλία του και με την ιδιότητα του ως γιατρός αναφέρθηκε αναλυτικά στον τομέα της Υγείας και τις ενέργειες που έκανε για την Αλόννησο, για την ανακαίνιση, τη στελέχωση με  περισσότερο και καλύτερα αμειβόμενο προσωπικό  καθώς και την ενεργειακή αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, έργο που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αλόννησο ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, τον Λιμενικό Σταθμό και το Αστυνομικό Τμήμα, συνομίλησε με όλο το προσωπικό, τους ευχαρίστησε για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους κατοίκους του νησιού αλλά και στους επισκέπτες και τόνισε πως θα βρίσκεται κοντά τους και θα στηρίζει τα αιτήματά τους, με στόχο την ανάδειξη του ξεχωριστού αυτού νησιού των Β. Σποράδων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.