Χαρ. Σταχτέας: “Επικίνδυνες κινήσεις για την δημόσια υγεία- Να επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα στα σχολεία τους”

Υπό κατάληψη χθες 25 Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ο ασκός του Αιόλου σε ότι αφορά το θέμα των καταλήψεων άνοιξε και στη Μαγνησία, με 25 σχολεία να τελούν χθες υπό κατάληψη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όλα τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του πολεοδομικού συγκροτήματος δεν λειτούργησαν χθες , ενώ αυτό συμβαίνει και με πολλά Γυμνάσια, που συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο με Λύκεια, όπως στο 3ο Γυμνάσιο και 4ο Γυμνάσιο Βόλου. Σε κατάληψη βρίσκεται και το Λύκειο Αγριάς, ενώ το Γυμνάσιο Πτελεού, που έχει και λυκειακές τάξεις αν και ξεκίνησε κατάληψη, μετά από συζήτηση καθηγητών και μαθητών, οι τελευταίοι επέστρεψαν στα μαθήματά τους.
Στις …βόλτες αντί για τα σχολεία το έχουν ρίξει ορισμένοι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , οι οποίοι έδωσαν το πρώτο στίγμα με καταλήψεις που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και οι οποίες εντάθηκαν χθες, Δευτέρα. Συνολικά 25 σχολεία σε όλο τον νομό και κυριότερα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου τελούσαν υπό κατάληψη με τους μαθητές να διαμαρτύρονται κατά κύριο λόγο για την υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και για τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Πτελεού αν και νωρίς το πρωί τελούσε υπό κατάληψη, τελικά οι καθηγητές έπεισαν τους μαθητές κι επέστρεψαν στα θρανία.
Το κύμα αυτό των καταλήψεων που έχει ενταθεί και στην περιοχή μας, συμβαδίζει με αυτό που καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς εκατοντάδες σχολεία σε όλη την επικράτεια δεν λειτουργούν.
«Στάση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία»
Μιλώντας στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του γι’ αυτή την κατάσταση σχολιάζοντας πως “εάν οι μαθητές έχουν πρόβλημα με τη μάσκα ή φαίνεται ότι έχουν, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση”.
Ο ίδιος στάθηκε κυρίως στο ζήτημα της δημόσιας υγείας επισημαίνοντας πως η στάση αυτή των παιδιών να μην χρησιμοποιούν μάσκα είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και συμπλήρωσε πως εάν έχουν αμφιβολίες ή θέλουν να συζητήσουν το εν λόγω θέμα θα πρέπει αρχικά να το κάνουν στην οικογένεια κι έπειτα στο σχολείο. Όμως όταν τα σχολεία είναι κλειστά πως μπορεί να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς τους, αναρωτήθηκε ο κ. Σταχτέας.
Από την πλευρά τους Διευθυντές και εκπαιδευτικοί δίνουν κι εκείνοι τον αγώνα τους για να μεταπείσουν τους μαθητές, να βάλουν τις μάσκες τους και να επιστρέψουν στα θρανία.
“Οι Διευθυντές και οι καθηγητές προσπαθούν ώρες στα σχολικά συγκροτήματα να μεταπείσουν τους μαθητές και είτε τους προτρέπουν σε διάλογο εντός κτηρίου είτε και στο προαύλιο. Όμως οι μαθητές συνωστίζονται χωρίς μάσκα γύρω από τον Διευθυντή είτε από κάποιο εκπαιδευτικό, χωρίς μάσκα και όταν τους γίνεται η σύσταση να φορέσουν μάσκα για να συνεχιστεί η συζήτηση, αυτοί το αρνούνται κι έτσι δεν μπορεί να ξεκινήσει ουσιαστική συζήτηση. Είναι θέμα δημόσιας υγείας η μάσκα κι αυτό πρέπει τα παιδιά να το καταλάβουν”, υπογράμμισε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.