Χιονιάς και παγωμένες ριπές αέρα στη Μαγνησία

Επιδείνωση από το βράδυ με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα

Σκηνικό χιονιά, με παγωμένες ριπές αέρα και τσουχτερό κρύο, επιφύλαξε ο καιρός για τη Μαγνησία, από νωρίς σήμερα το πρωί. Από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και πολικό ψύχος, συνθήκες που θα διαρκέσουν μέχρι και το μεσημέρι.
Από χθες το βράδυ, που ο καιρός άρχισε να χαλάει σημειώθηκε χιονόπτωση στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρεως, που δεν σταμάτησε όλη την ημέρα και με θερμοκρασίες από -5 μέχρι και 4 βαθμούς Κελσίου.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι αργά το απόγευμα σημειώνεται χιονόπτωση στη γραμμή Αγ. Βλασίου, Πινακατών και Μηλεών, στον Άγιο Λαυρέντιο και από την Πορταριά ως το Καράβωμα.
Στα Χάνια το ύψος του χιονιού ήταν 10 εκατοστά, ενώ επίσης χιόνισε και στην Όθρυ και το έστρωσε στην Ανάβρα.
Στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου δεν υπήρχε χιονόπτωση, ενώ στα νησιά των Σποράδων έπεφτε βροχή και έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Ωστόσο οι δρόμοι δεν έκλεισαν, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είχε σε ετοιμότητα 11 εκχιονιστικά μηχανήματα στο Πήλιο και στα ορεινά του Αλμυρού, ενώ επιπλέον μηχανήματα θα διατεθούν για τη νύχτα, που αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες παγωνιάς και πρέπει να πέσει αλάτι, για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Παγωμένος αέρας χιλιομέτρων…
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, στις μέγιστες ριπές ανέμου, (km/h) περιλαμβάνεται στη δεύτερη θέση με 95 km/h η Πορταριά, στην πέμπτη θέση ο Βόλος με 82 km/h και στην έκτη θέση με 81 km/h η Μακρινίτσα.

Σύμφωνα με δελτίο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμη και στα 200 μ. υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για αύριο Πέμπτη στο Βόλο μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα κυμανθεί από 3 έως και 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με ένταση μέχρι πέντε μποφόρ και στο Αιγαίο έως ισχυροί με ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.