Χόρεψαν με την ψυχή τους οι μασκαράδες στη Συκή (φωτογραφίες)

“Οι μασκαράδες στη Συκή”, μια από τις πολύ όμορφες και εντυπωσιακές εκδηλώσεις του Σωματείου “Γονείς Και Παιδιά Εν Δράσει”, που στοχεύει να ζωντανέψει τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, της Συκής, πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, Κυριακή της Αποκριάς στην αίθουσα του Σωματείου με τη συμμετοχή ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν υπακούοντας στους ρυθμούς της παράδοσης και των εθίμων με τα οποία οι γονείς και οι παππούδες “απόκρευαν”. Την τιμητική τους φυσικά είχαν οι μασκαράδες με τις ευφάνταστες και εντυπωσιακές αμφιέσεις τους, τα παραδοσιακά εδέσματα με βάση το τυρί, όπως χωριάτικες τυρόπιτες, χοντρά μακαρόνια και μακαρονόπιτες και βέβαια τα παραδοσιακά κατσίποδα, το κάψιμο των οποίων έδωσε το σύνθημα να ξεκινήσει το μεγάλο γλέντι, το ξεφάντωμα με χορό και τραγούδι γύρω από τη μεγάλη πύρινη φλόγα τους.

Το κέφι φούντωνε συνεχώς, με τους μασκαράδες και τους συμμετέχοντες στη γιορτή να περνούν πάνω από τις μεγάλες φωτιές για να εξασφαλίσουν, σύμφωνα πάντα με την αντίληψη των παλιών Συκιωτών, υγεία και ευρωστία. Η ανταπόκριση όλων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, γεγονός που έδωσε το  έναυσμα στα μέλη του Σωματείου να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι και την ίδια θέληση, δίνοντας την υπόσχεση ό,τι και του χρόνου θα προσπαθήσουν να “αποκρέψουν” ξανά όλοι μαζί σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Το Σωματείο ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωσης, τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Ευαγγελάκη, όλα τα μέλη, τους συγχωριανούς αλλά και όλους τους ξένους επισκέπτες, που τίμησαν με την παρουσία τους και γιόρτασαν μαζί τους την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.