Χρ. Μπουκώρος: Διαταγή απόσπασης γιατρών και νοσηλευτών από τα Κ.Υ. στο Νοσοκομείο

Ενώ χθες ψηφίστηκε η τροπολογία για πρόσληψη ιδιωτών γιατρών και συνταξιούχων του ΕΣΥ

Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή την ανθρωπιστική κρίση, τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη και ανέφερε πως το Νοσοκομείο Βόλου χρειάζεται στήριξη. Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστεί αυτό το σφοδρό πανδημικό κύμα, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπουκώρος υπεγράφη η διαταγή απόσπασης γιατρών και νοσηλευτών από περιφερειακές δομές της Μαγνησίας προς στο Αχιλλοπούλειο, ενώ χθες ψηφίστηκε η τροπολογία για πρόσληψη ιδιωτών γιατρών και συνταξιούχων του ΕΣΥ.

Σε συνεχή επικοινωνία με τους επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας και τους υγειονομικούς φορείς της Μαγνησίας βρίσκεται ο κ. Μπουκώρος, ο οποίος ανέφερε ότι μετά από εκτενείς συζητήσεις κατέληξαν ότι τα βασικά προβλήματα του Νοσοκομείου, για να αντιμετωπίσει τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά νοσούντων με κορωνοϊό είναι τέσσερα.
«Το πρώτο είναι να υπογραφεί σύμβαση με ιδιωτική κλινική ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο από μη covid περιστατικά. Αυτό έγινε. Το δεύτερο αφορά στην αναγκαιότητα μετακίνησης γιατρών από άλλες δομές υγείας, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία, ΙΚΑ κτλ που δεν έχουν τόσο μεγάλη πίεση, να αποσπαστούν για 15-20 ημέρες ώστε να πάρουν ανάσα οι καταπονημένοι γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Βόλου. Χθες μίλησα με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και έπειτα με τον Υπεαρχη κ. Σερέτη και υπογράφηκε διαταγή απόσπασης γιατρών και νοσηλευτών από περιφερειακές δομές υγειας στο Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Βουλευτής.
Την ίδια στιγμή το τρίτο πρόβλημα που βρίσκει λύση είναι η ένταξη των ιδιωτικών γιατρών στο ΕΣΥ αλλά και η επιστροφή συνταξιούχων υγειονομικών του ΕΣΥ στις θέσεις τους.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο χθες ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία που λέει ότι οι δημόσιες δομές υγείας μπορούν να προσλάβουν από σήμερα έως 31 /12/2020 ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς με συμβάσεις έως 1 χρόνο. Η πρόταση για το ποιοι γιατροί θα συμμετάσχουν γίνεται από τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, ενώ σήμερα ή αύριο δημοσιεύεται το σχετικό ΦΕΚ.
Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους υγειονομικούς του ΕΣΥ, μπορούν να επιστρέψουν με μία παρακράτηση 30% της σύνταξής τους, θα λαμβάνουν όμως κανονικά το μισθό τους, εφόσον ξεκινήσουν εργασία, ενώ όσοι από αυτούς ενταχθούν στο δυναμικό των ΜΕΘ δεν θα υπάρχει η παρακράτηση του 30%.
Το τέταρτο πρόβλημα που οδεύει κι εκείνο προς επίλυση είναι σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Covid. Το νοσοκομείο είχε αναπτύξει τέσσερα κρεβάτια, χθες εξοπλίστηκαν άλλα δύο ενώ ακόμη δύο θα προστεθούν αύριο. Παράλληλα, δημιουργήθηκε και νέος χώρος για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊο και αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο μπορεί να φτάσει τα 105 κρεβάτια.
Ο κ. Μπουκώρος σημείωσε πως υπάρχει ένα κενό σε ότι αφορά εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, καθώς δεν προβλέπεται πως θα ενταχθούν στο σύστημα όσοι θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά, όμως είναι ένα ζήτημα που θα το εξετάσει άμεσα ο Βουλευτής.
Τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Υπεάρχη λέγοντας πως « από τη θέση του θα κάνει το καθήκον του, όπως το καθήκον τους θα κάνουν και οι Βουλευτές και το καθήκον τους κάνουν οι γιατροί, ο Ιατρικός Σύλλογος. Την ώρα της μάχης δεν υπάρχει ώρα για μεμψιμοιρία».
Τέλος, έδωσε μία απάντηση σε όλους τους συνωμοσιολόγους και τους αρνητές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται είναι η οδυνηρή απάντηση σε όσους έλεγαν ότι ο κορωνοϊός είναι γριπούλα. Από γρίπη από το 2010 έως το 2020 χάθηκαν 950 άνθρωποι, ενώ σε μόλις οκτώ μήνες από τον κορωνοϊό χάθηκαν 1200. Δεν πιστεύω σε συνωμοσίες, σε χειραγώγηση αριθμών και σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την ανθρωπιστική κρίση για αλλότρια συμφέροντα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.