Χρ. Μπουκώρος: Εντός των ημερών η απόφαση για τραπεζοκαθίσματα στη χερσαία ζώνη λιμένος

Σύμφωνα με ενημέρωση του βουλευτή Μαγνησίας, από τον υπουργό Ναυτιλίας

Σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος έθεσε το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη χερσαία λιμενική ζώνη στο πλαίσιο αντιμετώπισης του COVID-19.
Ο βουλευτής Μαγνησίας μετέφερε την αγωνία των καταστηματαρχών, οι οποίοι επιθυμώντας να τηρήσουν τα μέτρα αποστάσεων, έχουν αναπτύξει τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεών τους, όπου υπάρχει δυνατότητα, αλλά κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση που να επιτρέπει την επέκταση σε επιπλέον χώρο από τον προβλεπόμενο στην άδεια λειτουργίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα έχει ήδη δοθεί για τις επιχειρήσεις της εστίασης, οι οποίες λειτουργούν σε χώρους την ευθύνη των οποίων έχουν οι δήμοι.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι είναι ζήτημα ημερών η έκδοσης της απόφασης που θα ρυθμίζει το ζήτημα της κατάληψης χώρου στη χερσαία λιμενική ζώνη. Τόνισε δε ότι το τίμημα θα είναι αναλογικό με το προβλεπόμενο στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.