Δ. Κολυνδρίνη: «Μέχρι τέλος του χρόνου ο δρόμος στο 304 ΠΕΒ»

«Κανένα πρόβλημα με τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του Κ. Αγοραστού» είπε η αντιπεριφερειάρχης

«Σάρκα και οστά» φαίνεται να λαμβάνει και άμεσα μάλιστα, ένα έργο το οποίο αναμένεται να αποσυμφορήσει την κυκλοφοριακή κίνηση που δημιουργείται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στο δρόμο, μετά το τέλος της Γορίτσας προς Αγριά, στο ύψος των «Αστεριών» και αφορά τη δημιουργία κόμβου στην περιοχή. Μόλις χθες μάλιστα, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Λαίνας και Καλυβιώτης, είχαν αποστείλει επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας να πληροφορηθούν τις προθέσεις για τη δημιουργία του κόμβου στα «Αστέρια Αγριάς».
Όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, «υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη, που ολοκληρώθηκε πριν δύο εβδομάδες απ΄την Π.Ε. Μαγνησίας που οδηγεί στο έργο του κόμβου, περίπου 600 χιλιάδων ευρώ και πρόκειται εντός των ημερών να εγκριθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Στόχος, το έργο να δημιουργηθεί αν γίνει εφικτό το φθινόπωρο, πριν πιάσει ο χειμώνας».

«Μέχρι τέλος του χρόνου
ο δρόμος στο 304 ΠΕΒ»

Στο μεταξύ, για τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά εξόδου –εισόδου της πόλης από την Λάρισα, η κα Κολυνδρίνη, τόνισε, ότι «πρόκειται για τρία διαφορετικά έργα. Το ένα αφορά στο δρόμο μπροστά στο 304 ΠΕΒ και έχει να κάνει με τα «σαμαράκια» που ταλάνισαν χρόνια τους οδηγούς . Αυτό το έργο είναι 9 εκ. ευρώ, ο εργολάβος έχει πάρει παράταση και απ΄το Μάρτιο του 2018 που ήταν να ολοκληρωθεί το έργο, έλαβε εξάμηνη παράταση όπως προβλέπεται και από εκεί και πέρα ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρώσει ο εργολάβος και θα παραδώσει το έργο μήκους 4 χλμ εκατέρωθεν των οδών».
Παράλληλα όπως τόνισε, «έχουν βγει δύο εργολαβίες και η μία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εργασιών, η μία προς την έξοδο του Βόλου προς τη Λάρισα, όπου από το ύψος της γέφυρας του Περιφερειακού που ξεκινά το δίκτυο της αρμοδιότητας της Π.Ε. Μαγνησίας, μέχρι εκεί που θα «κουμπώσει» με το ΠΕΒ , γίνεται νέος ασφαλτοτάπητας, νέα στηθαία, τοποθέτηση νέων ιστών ηλεκτροφωτισμού, μία ανακατασκευή. Αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν από την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή προς την είσοδο της πόλης ύψους 1,2 εκ ευρώ. Πρόκειται για έργα σύγχρονα με αποστραγγιστικά κ.λ.π.»

Για Αλυγαρόρεμα

Ερωτηθείσα σχετικά με το δρόμο που οδηγεί προς τις Αλυκές, τονίστηκε, ότι «ο δρόμος αρμοδιότητας της Περιφέρειας, είναι από το Σωρό και πέρα, δηλαδή ο δρόμος των Αλυκών, το Αλυγαρόρεμα κ.α. δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας. Για το κομμάτι από το Σωρό και πέρα, έχει υπογραφεί η περίληψη προκήρυξης και τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός ενός εκ. ευρώ ώστε να επισκευαστούν τα σημεία του δρόμου που απαιτούνται μέχρι Μικροθήβες. Για το Αλυγαρόρεμα, σε σχέση με τον καθαρισμό του μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει καθαριστεί, σε σχέση με την γέφυρα, επειδή είναι αρμοδιότητα του δήμου, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν συντήρηση. Αν υπάρξει μια πρόταση – μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο τη στιγμή που θα είναι εφικτό.

Για τα πολιτικά δρώμενα

Αισιόδοξη, ότι η πιθανή μη συμμετοχή των κ.κ. Λιούπη, Καλτσογιάννη, Κοπάνα δεν θα επηρεάσει το ψηφοδέλτιο Αγοραστού, εμφανίστηκε, η κα Δωροθέα Κολυνδρίνη. Τόνισε ότι «η ενδεχόμενη συμμετοχή του κ. Λιούπη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, δεν σημαίνει ότι θα αποδυναμώσει το ψηφοδέλτιο καθώς θα είναι παρών και θα στηρίζει το ψηφοδέλτιο του Κ. Αγοραστού. Σε σχέση με την στελέχωση του ψηφοδελτίου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία ανησυχία, καθότι η ομάδα παραμένει συμπαγής. Τα άτομα που θέλουν να βρεθούν σε άλλο ψηφοδέλτιο, δεν θα αποδυναμώσουν το δικό μας, γιατί είναι κομμάτια της ομάδας, είναι αγαστή η σχέση μας και έτσι θα παραμείνει». Όπως υποστήριξε, «πάντα χρειάζεται η ανανέωση. Όλα τα ψηφοδέλτια ασχέτως του εκλογικού νόμου ανανεώνονται. Άλλοι μπορεί λόγω επαγγέλματος ή επιθυμίας να μην μπορούν ή να μην θέλουν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση όμως που δεν συμπέσουν οι εθνικές με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν θα προκύψει πρόβλημα με τις συμμετοχές».
Σε ότι αφορά στην ίδια, τόνισε ότι «ο εκλογικός νόμος ορίζει ότι απαιτείται σταυρός σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο, άρα δεν εκλέγεται απευθείας αντιπεριφερειάρχης. Ωστόσο όπως τόνισε η κα Κολυνδρίνη, «με δεδομένη τη δήλωση και απόφαση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα είμαστε όσοι είμαστε τώρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.