Δ. Μαριεττάκης : Πράξη κρατικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Αν. Καθηγητής κ. Παναγιώτης Πολίτης
«Η απαγόρευση σε Έλληνα Πανεπιστημιακό να ταξιδεύσει επάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ»

Ως «πράξη κρατικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού» χαρακτηρίζει «την απαγόρευση σε Έλληνα Πανεπιστημιακό να ταξιδεύσει επάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ!», ο Δημ. Μαριεττάκης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπρόσωπος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΠΘ.
Όπως αναφέρει, «η απαγόρευση, με εντολή υπηρεσιών των ΗΠΑ, της επιβίβασης Έλληνα πολίτη σε αεροπορική πτήση που θα πέρναγε από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ αλλά με προορισμό τρίτη χώρα, αποτελεί από μόνη της πράξη με πολλά ερωτηματικά.
Η απαγόρευση αυτή αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο όταν αφορά σε Καθηγητή Ελληνικού Πανεπιστημίου, ο οποίος ταξιδεύει προς Πανεπιστήμιο άλλης χώρας προκειμένου να ασκήσει προβλεπόμενες εκπαιδευτικές/ερευνητικές δραστηριότητες, στα πλαίσια νόμιμης εκπαιδευτικής άδειας και συμφωνημένης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού.
Βεβαίως, όταν ο προορισμός αφορά Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας αλλά και Έλληνα Καθηγητή με διακριτή κοινωνική δράση γίνεται αντιληπτό ότι η απαγόρευση αποτελεί αυθαιρεσία και επίδειξη κρατικού αυταρχισμού, υπό την επίκληση διακρατικών συμφωνιών.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους πρακτικές και κρατικές αυθαιρεσίες. Απαιτούμε να επιτραπεί στο συνάδελφο να προχωρήσει άμεσα και ανεμπόδιστα στην ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής του αποστολής και της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο του εξωτερικού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.