ΔΑΣ ΟΤΑ: Σε εντατικοποίηση της δουλειάς το εργατικό ατύχημα στον Αλμυρό

Το νέο εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Αλμυρού με θύμα συμβασιούχο- υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα σε δημοτικές υπηρεσίες πανελλαδικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο σοβαρότατος τραυματισμός της συναδέλφισσας Π. Ζ., η οποία υπέστη χθες Πέμπτη, 18/10 κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στην Εντατική του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, κατέδειξε για μια ακόμη φορά τις συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης και δραματικής υποβάθμισης του μηχανοκίνητου στόλου κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη του μεροκάματου (του τρόμου) οι εργαζόμενοι στους Δήμους, τη στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δρομολογεί και επίσημα το πετσόκομμα των ΒΑΕ.

«Κυβέρνηση και Δήμος είναι ένοχοι για το γεγονός ότι η γυναίκα συνάδελφος στα 58 της παίζει κορόνα-γράμματα τη ζωή της γαντζωμένη στο απορριμματοφόρο και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα», επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Η παράταξη εκφράζει τις ευχές της στην 58χρονη για ταχεία ανάρρωση και καλεί το Δήμο Αλμυρού να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για την άμεση εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς, δίνοντας μια πρώτη απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 14ης του Νοέμβρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.