ΔΕΕΠ Μαγνησίας: Μεγάλη προσπάθεια για καταβολή αποζημίωσης από παλαιότερες ζημιές

Για μεγάλη προσπάθεια ώστε να δοθούν χρήματα ως αποζημιώσεις, από τις παλιές ζημιές γίνεται λόγος σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της Ν.Δ. (ΔΕΕΠ Μαγνησίας), με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ στη Ζαγορά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Μαγνησίας «με γνώμονα την επίλυση των ζητημάτων που προέκυψαν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις από την πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου σε περιοχές του Πηλίου, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη με προσκεκλημένο τον κ. Νικόλαο Δούκα, Αντιπρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δημαρχείο της Ζαγοράς Μουρεσίου όπου και έγινε συνάντηση και συζήτηση με τοπικούς φορείς.
Με επιτυχία και σε ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 9 Ιουνίου η ευρεία και δημόσια σύσκεψη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της θεομηνίας, στην οποία εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και ήταν διαθέσιμα μέχρι εκείνη την στιγμή. Συζητήθηκαν, ανταλλάχτηκαν και καταγράφηκαν απόψεις και αιτήματα. Ζητήθηκε η προκαταβολή έως και 40% της αποζημίωσης για τις ζημίες που υπέστησαν από τη φετινή πρόσφατη χαλαζόπτωση στην περιοχή ενώ παράλληλα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για τη καταβολή της αποζημίωσης από τις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή το 2019, να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου και η προκαταβολή για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος οι παραγωγοί να έχει δοθεί μέσα στον Οκτώβριο του 2020.
Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες στρέφουν την προσοχή τους σε όλους τους παραγωγικούς φορείς και με την ίδια ένταση συνεχίζουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά και δρομολόγησε από την πρώτη στιγμή μετεκλογικά ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη της απασχόλησης, η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και η προώθηση της ευημερίας για όλους.
Μαζί με τον κ. Νικόλαο Δούκα ήταν και ο διευθυντής του υποκαταστήματος Λάρισας του ΕΛ.Γ.Α. κ. Μιχάλης Λιόντος καθώς και οι Βουλευτές του Νομού μας κ. Ζέττα Μακρή, κ. Αθανάσιος Λιούπης και ο κ. Χρήστος Μπουκώρος συνοδευόμενος από τον καθηγητή κ. Νικόλαο Δαλέζιο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αγρομετεωρολογίας Ανάλυσης και Προσομοίωσης.
Στο κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Μαγνησίας συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δημοσθένης Νταόπουλος, ο Τομεάρχης Αγροτικού κ. Χάρης Κόκκαλης και τα Μέλη της ΔΕΕΠ κ. Γιώργος Τσακνάκης (Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων) και κ. Πέτρος Ζέκας, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Δημήτρης Αλμπάνης και Μέλη της Τοπικής. Επίσης ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Θεσσαλίας κ. Νίκος Καρδούλας και ο κ. Χρήστος Χατζησαλάτας Τομεάρχης Οργανωτικού της ΝΔ Μαγνησίας.
Στην ανοικτή ευρεία σύσκεψη όπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου της Ζαγοράς Μουρεσίου έλαβαν επίσης μέρος:
Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Απόστολος Κοντογιώργος, Νικόλαος Λαμπαδάκης, Απόστολος Σολδάτος, Κων/νος Βασταρδής και Κων/νος Μαργαρίτης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ανέστης Αλτίνης (πρ. Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ), Ιωάννης Μούτος, Τάσος Γαρυφάλλου οι Πρόεδροι Ενοτήτων κ.κ. Δημήτρης Σπανός (Ζαγοράς), Στέφανος Μαργαρίτης (Ανηλείου), Ιωάννης Γεωργίου (Κισσού), Χρήστος Καμπρογιάννης (Μακρυράχης), Ιωάννης Δελετσές (Πουρίου).
Εκπρόσωποι Αγροτών οι κ.κ. Κώστας Χιώτης (Πουρίου), Δημήτρης Σαμαράς (Μακρυράχης), Ιωάννης Κουρελάς (Ζαγοράς) και Ιωάννης Κράβαρης (Ζαγορά).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.