«Δεν παραχώρησαν χώρο σε εθελοντή γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο» !

Έγγραφη καταγγελία δημάρχου Αλοννήσου στο Υπ. Υγείας:

Για πλήρη διάλυση των Περιφερειακών Ιατρείων κάνει λόγο σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, αναφέροντας παράλληλα ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνίστρια εργαζόμενη του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, η οποία δεν επέτρεψε ουσιαστικά να τοποθετηθεί ιατρός για δωρεάν εξετάσεις!
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «μεταφέρω τον θυμό μου ως Δήμαρχος, και ως κάτοικος ενός μικρού νησιού για ένα γεγονός που συνέβη κατά την επίσκεψη μου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου την Τετάρτη 3 Αυγούστου.
Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν η συνεννόηση με τους γιατρούς του Π.Ι. για την παραχώρηση διαθέσιμου χώρου σε συντοπίτη μας χειρουργό οφθαλμίατρο προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ ιατρείο για οφθαλμολογικούς ελέγχους στους κατοίκους της Αλοννήσου από τις 8/8-13/8.
Βεβαίως στη συνέχεια θα γινόταν αίτημα προς την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για την σύμφωνη γνώμη όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και είχαμε πάντα την σύμφωνη γνώμη. Εκεί εξεπλάγην και πριν προλάβω να μιλήσει με τους γιατρούς η νοσηλεύτρια μου είπε ότι δεν επιτρέπει την παραχώρηση οποιουδήποτε χώρου σε εθελοντή ιατρό διότι η παρουσία του θα προκαλέσει πρόβλημα στη λειτουργία του Π.Ι.»
Σύμφωνα με όσα περιγράφει ο δήμαρχος, «ακολούθησε έντονος διάλογος». Απευθυνόμενος στον Υπουργό, τονίζει ότι «κύριε υπουργέ, αντιλαμβάνεστε σε ποια ψυχική κατάσταση βρέθηκα εκείνη τη στιγμή, επί σειρά ετών ζω καθημερινά τις αγωνίες των συμπολιτών μου από την έλλειψη ιατρικού δυναμικού, καταβάλλων κάθε δυνατή προσπάθεια για την στελέχωση του Π.Ι., την συντήρηση του κτιρίου, του μηχανολογικού εξοπλισμού, του ασθενοφόρου, την παροχή αναλώσιμων υλικών, την στέγαση- σίτιση ιατρών, προκειμένου να συμβάλω στην καλύτερη λειτουργία του Π.Ι. Πολλές φορές έχουμε οργανώσει δωρεάν Ιατρεία από εθελοντές Ιατρούς προσφέροντας πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους της Αλοννήσου.
Κύριε Υπουργέ, σε πολλές επιστολές και συναντήσεις τα τελευταία χρόνια είχα επισημάνει την αποσύνθεση των Π.Ι. της Περιφέρειας, σήμερα μπορώ να πω για πλήρη διάλυση. Δυστυχώς είμαι απαισιόδοξος για την αλλαγή της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί, θέλω να πιστεύω ότι δεν σας εκφράζει αυτή η κατάσταση, αν συμφωνείτε πάρτε άμεσα αποφάσεις για να την αλλάξετε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.