Δεσμεύσεις για σειρά έργων στην Σκόπελο

Έλαβε κατά τις επαφές του στην Αθήνα ο Στ. Περίσσης

Επαφές στην Αθήνα είχε στο διάστημα από την Πέμπτη 20 μέχρι και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημ. Παπαγιαννίδη, με τον Γ.Γ. Εσωτερικών Μιχ. Σταυριανουδάκη και με τον υφυπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.
Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στα αιτήματα που έθεσε και αφορούν το νησί.
Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο συζητήσαμε :
α) Τις ζημιές λόγω της κακοκαιρίας “Διομήδης” , της αγροτικής οδοποιίας όλου του νησιού , την καταστροφή τμημάτων της παραλίας του Λουτρακίου ( Πέτρινο και Καταρτζή) και της ζημιάς του παραλιακού δρόμου από Εθνική τράπεζα μέχρι Ασκληπιείο όπου έχει υποσκαφεί από τη θάλασσα.
Καταθέσαμε αίτημα άμεσης βοήθειας και τεχνικά δελτία έργων για την αποκατάσταση των ζημιών.
Στη συνάντηση με τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Παπαγιαννίδη συζητήσαμε σε πολύ θετικό κλίμα για το πρόγραμμα που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε δυο τομείς.
α) Στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας συμφωνήθηκε να γίνει πρόταση για τους δρόμους: Επαρχιακός – Αγία Μαρίνα , Επαρχιακός- Μουρτερό- Πάνορμος , Περιβολιού- Φάρος Γουρούνι, Άγιος Ρηγίνος- Καικάκι και μοναστήρια Προδρόμου και Ευαγγελισμού.
β) Στον τομέα των δικτύων άρδευσης και ταμιευτήρων νερού την επισκευή της Λιμνοδεξαμενής και την κατασκευή δικτύων άρδευσης.
Με τον Γ.Γ. Εσωτερικών κ. Σταυριανουδάκη συζητήθηκαν μια σειρά θέματα και είχαμε την δέσμευσή του για την επίλυσή τους.
α) Την επιχορήγηση του δήμου μας για έκτακτες ανάγκες.
β) Την επέκταση της ετήσιας επιχορήγησης των μικρών νησιών και στα νησιά μέχρι 5000 κατοίκους.
γ) Την επιχορήγηση του δήμου μας για την προμήθεια μηχανημάτων .
δ) Την εξόφληση της οφειλής των 650.000 περίπου ευρώ προηγούμενων ετών της ΔΕΥΑΣ προς την ΔΕΔΔΗΕ και
ε) την πρόοδο των εγκρίσεων του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.
Σε αυτό το τελευταίο θα έχουμε άμεση έγκριση της κτηριολογικής μας πρότασης προϋπολογισμού 5.000.000 € για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου “ΟΡΦΕΑΣ”.
Και την κατασκευή του κτηρίου του διαδημοτικού ΕΠΑΛ.
Στην μεθεπόμενη δε συνεδρίαση της επιτροπής δηλαδή τον Μάρτιο θα έχουμε και την έγκριση του έργου της αγροτικής οδοποιίας 2.124.000 € για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκόπελος- Καλόγερος.
Τέλος, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα συζητήθηκε η χρηματοδότηση μιας πρότασης που μελετάμε για την ενεργειακή ελάφρυνση του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ έτσι ώστε όταν υλοποιηθεί ο Δήμος να μην πληρώνει καθόλου στον ΔΕΔΔΗΕ ή να δίνει πολύ λίγα χρήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.