Διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Κερασιάς – Καναλίων

Φούσκωσαν τα νερά του Κερασιώτη και για να μην κινδυνέψει άνθρωπος

Στην περιοχή μεταξύ Κερασιάς και Καναλίων δημιουργήθηκαν τα περισσότερα προβλήματα στη Μαγνησία, από την έντονη βροχόπτωση που έπεσε νωρίς το πρωί και από νωρίς το μεσημέρι, ενώ στοις υπόλοιπες περιοχές, με αφορμή μεμονωμένα προβλήματα, η κατάσταση θεωτρείται ελεγχόμενη.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή μεταξύ Καναλίων και Κερασιάς του Δήμου Ρήγα Φεραίου και διακόπηκε η κυκλοφορία του δρόμου από την Κερασιά προς τα Κανάλια, για να μην τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, καθώς η Κερασιά έχει πρόσβαση από την πλευρά των Μελισσατίκων και τα Κανάλια από την πλευρά του 304 ΠΕΒ.
Η αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι στο ενδιάμεσο διάστημα έχει πλημμυρίσει ο χείμαρρος Κερασιώτης και έχει βγει πάνω στο δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και υποσκαφή του δρόμου. Όπως είπε, στην περιοχή υπάρχουν τρία μηχανήματα και τόνισε ότι για λόγους ασφαλείας δεν πρέπει να μετακινείται κανένα αυτοκίνητο μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα.

Για τον υπόλοιπο νομό Μαγνησίας η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι είναι ελεγχόμενη κατάσταση, από το πρωί βρέχει κυρίως με ήπια ένταση, ενώ προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί στο Ανατολικό Πήλιο. Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι ένα πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά τα Χάνια με κατάπτωση και ένα μηχάνημα μεταφέρει τις φερτές ύλες.

Η Περιφερειακή Ενότητα έχει σε επιφυλακή από χθες στη χερσαία Μαγνησία πάνω από 10 μηχανήματα, που επιχειρούν για να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στο δρόμο.
Η κ. Κολυνδρίνη συνιστά την προσοχή όσων μετακινούνται, διότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη υπάρχει πολύ νερό και οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ανάλογα φαινόμενα θα έχουμε μέχρι τη νύχτα.

Αναφορικά με το Ανατολικό Πήλιο που είχε πληγεί από πλημμύρες τον χειμώνα, η αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε ότι αν πέσει πολύ μεγάλος όγκος νερού, υπάρχει περίπτωση να διαλυθούν ξανά οι προσωρινές αποκαταστάσεις που έγιναν στους δρόμους. Όπως είπε τα έργα είναι επισφαλή, καθώς έχουν εξασφαλίσει μόνο προσβασιμότητα και τα χρήματα για οριστικές αποκαταστάσεις δόθηκαν μόλις πριν μια εβδομάδα.

Μεγάλες καταστροφές στα Κανάλια
Ποτάμια θυμίζουν οι δρόμοι στα Κανάλια από την έντονη βροχή που συνεχίζεται, με αποτέλεσμα ούτε η Πυροσβεστική να μην μπορεί να κινηθεί, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ρ. Φεραίου Σταύρος Χατζής, που αποκλείστηκε και ο ίδιος με ένα Jcb και τον χειριστή του.
Όπως είπε στο χωριό βρίσκονται Πυροσβεστική, ο Δήμος και ιδιώτες, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έπεσε.

«Το πρώτο μέλημά μας ήταν να μην κινδυνέψει άνθρωπος και επεμβήκαμε σε 2-3 περιπτώσεις, αλλά έχουμε πολύ σοβαρές ζημιές», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.
Ο κ. Χατζής εκτίμησε ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο είναι ανυπολόγιστες, καθώς ο κάμπος των Καναλίων είναι μια απέραντη λίμνη και το χωριό έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.

Ζημιές στην αγροτική οδοποιΐα Αλμυρού
Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού Κώστας Νικοβιώτης δήλωσε ότι από τις 5 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι έπεσε πολύ νερό, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και η Πυροσβεστική δεν δέχτηκε κλήσεις για απαντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα.

Ωστόσο, λόγω του νερού που έπεσε η αγροτική οδοποιΐα έχει καταστραφεί, παρόλο που ο Δήμος την είχε φτιάξει με χαλικοστρώσεις, σε ποσοστό 95% με μισθωμένα γκρέιντερ και μηχανήματα του Δήμου.
Λόγω του αέρα στο παραλιακό μέτωπο, η θάλασσα έβγαλε διάφορα υλικά στους δρόμους, ενώ τα μηχανήματα του Δήμου ήταν έξω από το πρωί και όπου εντοπιζόταν προβλήματα, έκαναν αποκαταστάσεις και διανοίξεις φρεατίων όπου υπήρχαν φερτές ύλες.

Ο κ. Νικοβιώτης είπε ότι επειδή προβλέπεται να συνεχιστούν τα φαινόμενα, το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε επαφή και αύριο.
Οι πληροφορίες του αντιδημάρχου ανέφεραν ότι έγιναν μεγάλες ζημιές και στις καλλιέργειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.