Διάσωση τραυματισμένου γλάρου στον Κάλαμο

Απ΄ την Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 διάσωση ενός άγριου πουλιού.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «δύο μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, ο Λαδόπουλος Ιωάννης και Λύτρα Μαρία ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων κ. Κωνσταντίνο Μαγαλιό και πραγματοποιήσαμε διάσωση στην Αργαλαστή – παραλία του Κάλαμου στο Νότιο Πήλιο. Ήταν μία φανταστική εμπειρία – απίστευτη, η αδρεναλίνη χτύπησε στα κόκκινα και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη και σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής συζητούσαμε μεταξύ μας, για το πόσο ωραία νιώσαμε!!!
Ο τραυματισμένος γλάρος έχει σπασμένη φτερούγα και διανυκτέρευσε για δύο βράδια στην προσκοπική εστία μας και αφού του δώσαμε νερό και τροφή (ψάρια) κατά την υπόδειξη των ειδικών τη Δευτέρα το πρωί μέσα σε ένα καινούργιο χαρτόκουτο διακομίστηκε στην Θεσσαλονίκη όπου θα τον παραλάβει η Δράση για την Άγρια Ζωή έτσι ώστε να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του φτερού του. Η μεταφορά του έγινε μέσω του ΚΤΕΛ και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δωρεάν μεταφορά του. Οφείλουμε να πούμε ότι είναι η πρώτη διάσωση στα πλαίσια της Μαγνησίας και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για αυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολίτης του Κάλαμου τηλεφώνησε στην Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας ώστε να προβούμε σε αυτή τη διάσωση που δείχνει την εμπιστοσύνη απέναντι στον Προσκοπισμό και σε αυτό το πεδίο δράσης. Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά τους τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλάμου Πηλίου και τους κατοίκους της περιοχής που μας βοήθησαν στο έργο μας.
Σκοπός μας είναι να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε βάζοντας και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτόν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.