Διενέργεια Πανελληνίων εξετάσεων στη Λάρισα για μαθητές των ΕΠΑΛ με δυσλεξία ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας οι προφορικές εξετάσεις για τους δυσλεκτικούς μαθητές των ΕΠΑΛ, που λαμβάνουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, να πραγματοποιηθούν στη Λάρισα και όχι στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους με πολυδάπανες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μαγνησίας, με την ερώτησή του, μεταφέρει στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, το αίτημα των μαθητών και των οικογενειών τους, ώστε οι προφορικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ με δυσλεξία να διενεργούνται, αν όχι στον τόπο κατοικία τους, όπως συμβαίνει με τους δυσλεκτικούς μαθητές των ΓΕΛ, τουλάχιστον στη Λάρισα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται περαιτέρω εν μέσω μιας ήδη αγχώδους διαδικασίας, όπως είναι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Οι δυσλεκτικοί μαθητές των ΕΠΑΛ που φοιτούν σε σχολεία της Μαγνησίας, αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι αρκετά επίπονη και κοστοβόρα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίοι αναγκάζονται σε πολυήμερες μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξεταστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μέσω προφορικής δοκιμασίας.
Αίτημα των μαθητών και των κηδεμόνων τους που διαμένουν στην Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας είναι οι προφορικές εξετάσεις για τους μαθητές με δυσλεξία να διενεργούνται, αν όχι στον τόπο κατοικία τους, όπως συμβαίνει με τους δυσλεκτικούς μαθητές των ΓΕΛ, τουλάχιστον στη Λάρισα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται περαιτέρω εν μέσω μιας ήδη αγχώδους διαδικασίας, όπως είναι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Πώς προτίθεστε να επιλύσετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αναγκαστικές μετακινήσεις των δυσλεκτικών μαθητών της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας προς την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις;
2. Σκοπεύετε να δημιουργήσετε εξεταστικό κέντρο στη Λάρισα για τα παιδιά με δυσλεξία που φοιτούν στα ΕΠΑΛ Μαγνησίας και άλλων νομών της Θεσσαλίας, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται με κοστοβόρες και πολυήμερες διαμονές στη Θεσσαλονίκη;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.