Διεπιστημονική συζήτηση στο πλαίσιο προγράμματος

Σήμερα, στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο”

Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το δάσος των συναισθημάτων” και την ομώνυμη έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Τέχνης “Τζιόρτζιο ντε Κίρικο” στον Βόλο από τις 30 Απριλίου έως τις 14 Μαΐου 2018, το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σας προσκαλεί στην διεπιστημονική συζήτηση με θέμα “Τα αρχέτυπα συναισθήματα”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του Κέντρου Τέχνης σήμερα Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Ελένη Τσιντζήρα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου, με μετεκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Γερμανία (TU-Dresden). Θα μιλήσει επίσης η Γεωργία Παβέλη, Αρχαιολόγος, η οποία θα μας εισαγάγει στο θέμα της απεικόνισης των αρχέτυπων συναισθημάτων της χαράς, της λύπης, του θυμού και του φόβου στην αρχαία ελληνική τέχνη, από την νεολιθική εποχή έως τα ελληνιστικά χρόνια.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νικολέτα Τζάνη, Δρ ιστορικός της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, υπάλληλος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου.
Η έκθεση “Το δάσος των συναισθημάτων” που φιλοξενείται στο ισόγειο του Κέντρου Τέχνης (Μεταμορφώσεως 3, ΤΚ 3833, Βόλος, τηλ. 2421031701) παρατείνεται έως την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, με ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Τετάρτη, 10.00-13.00 & 15.00-21.00, Πέμπτη-Παρασκευή 15.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.