Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: «Το Πολιτικό Σύστημα και οι Προϋποθέσεις Συγκρότησης της χώρας»

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στον χώρο πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ, η εκδήλωση με τίτλο: «Το παλαιό Πολιτικό Σύστημα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συγκρότησης της χώρας;».

Την εκδήλωση, που οργάνωσε το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς, με τη συμμετοχή στελεχών και της Μαγνησίας, «επιχειρώντας να ανοίξει και να προσεγγίσει το θέμα του πολιτικού συστήματος, τα κριτήρια δηλαδή που πρέπει να πληρούν οι συντελεστές που αποτελούν το πολιτικό σύστημα, ώστε αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί στη συγκρότηση της χώρας, παραγωγικά και πολιτικά. Ένα θέμα που δεν μπορούν και δεν θέλουν να ανοίξουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας, που αφορά σε όλους τους πολίτες, αφορά στην κοινωνία ολόκληρη και από αυτό εξαρτάται η όποια πορεία της χώρας.
diktyo politiki 2
Οι ομιλητές ήταν από το χώρο των πανεπιστημιακών, η κ. Κατσέλη Λούκα κι ο κ. Μακρυδημήτρης Αντώνης, όπου αναφέρθηκαν με εμπεριστατωμένη επιστημονικά προσέγγιση στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο επίπεδο του κράτους στο πλαίσιο της νέας παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας.

Από τους κοινωνικούς φορείς ο κ. Καββαθάς Γιώργος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε το ρόλο που πρέπει να παίξουν οι κοινωνικοί φορείς στα πολιτικά δρώμενα της επόμενης μέρας για τη χώρα.

Από τις πολιτικές παρεμβάσεις ο κ. Ξυδάκης Νίκος από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις μόνιμες στρεβλώσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα και τις διεξόδους που πρέπει να προσεγγίσουμε. Ο κ. Ανδρουλάκης Νίκος, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε διεξοδικά με παραδείγματα για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε.

Ο κ. Φωτεινός Θράσος εκ μέρους του ΔΙΚΤΥΟΥ Ανανεωτικής Αριστεράς παρουσίασε σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα το πολιτικό σύστημα και τις παθογένειες του, καθώς περιέγραψε την επόμενη μέρα για να μπορεί η χώρα και η κοινωνία να ελπίζει.
Αναφέρθηκε ακόμη στην εθνική ενδοσκόπηση που πρέπει να γίνει προκειμένου το νοσηρό πολιτικό σύστημα της χώρας, με τις πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά, να αποτελέσει παρελθόν και ταυτόχρονα προϋπόθεση για την αναγέννηση της χώρας, προκειμένου να αποκτήσει ρόλο στο νέο παγκοσμιοποιημένο σύστημα.

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς στο πλαίσιο της πολιτικής του παρέμβασης στην καθημερινότητα θα συνεχίσει με παρεμβάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, για την Ευρώπη και για την Παραγωγική Συγκρότηση της χώρας, στην προσπάθειά του να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη μέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.