Δικτύωση του ΚΗΦΗ Αγριάς Βόλου με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νοτίου Πηλίου

Συνάντηση με σκοπό τη δικτύωση μεταξύ του προσωπικού του ΚΗΦΗ Αγριάς και του Κέντρου Κοινότητας Νοτίου Πηλίου πραγματοποιήθηκε στις 24/5/2024 στο χώρο του ΚΗΦΗ. Συγκεκριμένα, το προσωπικό που συμμετείχε ήταν η κ. Μαρία Ρηγώνη, υπεύθυνη-νοσηλεύτρια του ΚΗΦΗ Αγριάς, και από το Κέντρο Κοινότητας η κ. Δέσποινα Θεοδώρου, κοινωνική λειτουργός και η κ. Μαρία Ζώγα, ψυχολόγος.

Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο δομές στόχευε στην ικανοποίηση των αιτημάτων των ατόμων, που απευθύνονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες και έγινε  ενημέρωση για τις προσφερόμενες παροχές, τον τρόπο που υλοποιούνται  και τα κριτήρια ένταξης των μελών.

Το ΚΗΦΗ φιλοξενεί άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα,  φυσικοθεραπεία, λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και μετακίνηση από και προς την οικία τους, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των μελών, όσο και των φροντιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: 24280-91040.

Το ΚΗΦΗ  Αγριάς είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νοτίου Πηλίου εδρεύει στην Αργαλαστή, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στα πλαίσια του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 και απαρτίζεται από τρία στελέχη: την Κοινωνική Λειτουργό (Θεοδώρου Δέσποινα), την Ψυχολόγο (Ζώγα Μαρία) και την Παιδαγωγό (Τίγκα Ελένη). Στοχεύει στην ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων μέσω μιας σειράς παρεχόμενων υπηρεσιών και δράσεων: ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, ελληνομάθεια, μαθησιακή υποστήριξη παιδιών, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, Σχολή Γονέων, ενώ παράλληλα υλοποιούνται αιτήσεις για την απονομή προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης. Επιπλέον, δικτυώνεται και συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς και υπηρεσίες για την βέλτιστη υποστήριξη των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου   απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο:  24233-50160.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.