Δημ. Τσιμπανάκος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Η στρατηγική της συγκόλλησης είναι κάτι που δεν θα αποδώσει»

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να μπει η αξιοπιστία στον δημόσιο διάλογο

Στις 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Εάν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, έγινε ένας πολύ ευπρεπής διάλογος, τα στελέχη έβαλαν τα ζητήματα που απασχολούν κυρίως τη στρατηγική της επόμενης μέρας και, όπως και ο ίδιος πιστεύει, δεν πρέπει να γίνει πασαρέλα προσώπων, αλλά να δούμε τις πολιτικές στρατηγικές που πρέπει να υιοθετηθούν και σε σχέση με αυτό που υπήρχε μέχρι σήμερα.
Επίσης αναφέρθηκε στην προοπτική συνεργασιών, λέγοντας ότι δεν πιστεύει στις συγκολλήσεις κομμάτων και στρατηγικής από τα πάνω και υπάρχουν δρόμοι για να γίνουν οι συνεργασίες αυτές από τα κάτω, όπως για παράδειγμα με τους επιστημονικούς φορείς, ενώ τόνισε ότι με τον τρόπο που πάει να γίνει τώρα, σίγουρα δεν θα γίνει.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε η βάση να ακούσει τους υποψηφίους προέδρους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη, Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, που είναι άξια στελέχη, να αξιολογήσει με ηρεμία τις θέσεις τους, για να επανέλθουμε στα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και πρέπει να βελτιωθούν και στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολο να βρεθούν στιβαρές συνεργασίες από τα κάτω και όχι συγκολλήσεις κομμάτων και όχι από τραπέζια που δεν ξέρουμε ποιοι συμμετέχουν, με τι συμφέροντα και στόχους να δημιουργούν προϋποθέσεις διάλυσης των κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής έκφρασης.

«Η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ ήταν ο πυρήνας αυτού που κατάφερε να κάνει η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ένα περιβάλλον ανυπαρξίας, όταν η αείμνηστη πρόεδρος πήρε το ΠΑΣΟΚ και σε ένα περιβάλλον ¨με ποιόν θα πάτε¨ των ισχυρών της εποχής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η στρατηγική της πολιτικής αυτονομίας σε πολύ δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να μας φέρει σε αυτό το σημείο, το οποίο είναι πολύ καλύτερο και με αυξημένα ποσοστά», τόνισε το μέλος της Κ.Ε.
Ο κ. Τσιμπανάκος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να γίνει ο εναλλακτικός πόλος απέναντι στον κ. Μητσοτάκη και πρόσθεσε ότι πρέπει να σφυρηλατηθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ που πάντα μέσα από τις δυσκολίες στο τέλος καταφέρνει και βγαίνει πιο ισχυρό και στην κατεύθυνση αυτή είναι κορυφαίο το θέμα των συνεργασιών.
Ο ίδιος είπε ότι θα στηρίξει τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τόνισε ότι το ζήτημα είναι να γίνει διάλογος, ώστε να φτάσουμε στον Οκτώβριο και να πετύχουμε τη συμμετοχή που υπήρχε πριν 4 χρόνια.
«Αυτό που διαβλέπω ως κίνδυνο είναι ότι επειδή πριν ολοκληρωθεί καν η διαδικασία των εκλογών

Η αξιοπιστία στον δημόσιο διάλογο
Ο κ. Τσιμπανάκος είπε ότι η λέξη που πρέπει να μπει στον δημόσιο διάλογο είναι η αξιοπιστία, η οποία δεν είναι ένα άθροισμα δυνάμεων, αυτό που κάποιοι χωρίς αρχή, μέση και τέλος φαντάζονται ότι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πόλο.
«Επιλέξαμε μια στρατηγική πολιτικής αυτονομίας σε δύσκολες συνθήκες, μας βγήκε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν το 2015, αλλά σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν μας φτάνει αυτό. Η στρατηγική της συγκόλλησης είναι κάτι το οποίο δεν θα αποδώσει. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα από τα κόμματα, μέσω της στρατηγικής τους, μέσω των προτάσεών τους και δεν μπορεί να είναι απλά πάμε για την καρέκλα, πάμε για να κυβερνήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσιμπανάκος τόνισε ότι βλέπει κείμενα στον δημόσιο διάλογο που δεν μπορεί να καταλάβει με ποια στρατηγική και με ποια λογική, στο βωμό της εξουσίας θα υπάρξουν αθροίσματα, που θα δώσουν την κυβερνητική λύση, πρέπει να κινηθούν γύρω από την αξιοπιστία, κάτι που θα πράξει και ο ίδιος.

Να γίνει ενδοσκόπηση
Ο κ. Τσιμπανάκος είπε ότι από σήμερα ξεκινάει στην Ελλάδα η επίσημη εξαήμερη εργασία, καταργείται το πενθήμερο και υπάρχει ένα διευθυντικό δικαίωμα που ένας εργαζόμενος δεν είναι δικαίωμα να αντιταχθεί στην απόφαση του εργοδότη για εξαήμερη εργασία. «Υπάρχει παραπάνω πληρωμή για αυτό, όμως δεν μπορεί ο εργαζόμενος μετά από όλα αυτά τα χρόνια να μην έχει δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του», ανέφερε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Ο ίδιος είπε ότι καλό θα ήταν να συζητούνται σε βάθος αυτά τα ζητήματα, γιατί βλέποντας την αποχή και την αποστροφή του κόσμου στις Ευρωεκλογές, που δεν είναι ένα φαινόμενο τωρινό, είναι μια ευκαιρία να αναδειχτούν ζητήματα και να κάνουν τα κόμματα μια ενδοσκόπηση, για να δουν τι είναι αυτό που δεν κάνουν καλά και οι πολίτες δεν συμμετέχουν, όπως θα έπρεπε να συμμετέχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο, τα ζητήματα που κυριαρχούν σήμερα είναι η ακρίβεια, οι εργασιακές σχέση, το δημογραφικό, η κοινωνική κατοικία, που κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρέπει να γίνουν καλύτερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.