Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού: Να γίνει εξεταστικό το 1ο ΕΠΑΛ

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού σε έκτακτη συνεδρίασή του, ζητώντας να γίνει εξεταστικό κέντρο το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα ως σήμερα για τους μαθητές της περιοχής Αλμυρού έχει οριστεί εξεταστικό κέντρο το ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας με αποτέλεσμα οι 112 μαθητές του σχολείου από τον Αλμυρό, το Αχίλλειο, τη Γλύφα Φθιώτιδα, την Ανάβρα, τους Αγ. Θεοδώρους, Πτελεού, Βρύναινας κλπ. να αναγκάζονται να μετακινούνται με το υπεραστικό ΚΤΕΛ και να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού επισημαίνει ότι οι μαθητές αυτοί για να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο του ΕΠΑΛ Βόλου στις 8 το πρωί, δαπανούν 3 και πλέον ώρες σε πλείστα μεταφορικά μέσα και θα πρέπει να βρίσκονται σε διαδικασία μετακίνησης από τις 5 το πρωί. Επίσης αναφέρει ότι οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο δρόμο για έξι ώρες καθημερινά, ενώ οι οικογένειες των μαθητών αναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά, κάτι που δεν θα γινόταν εάν τα παιδιά τους δεν απαιτούνταν να μετακινηθούν στο Βόλο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μαθητών, τη διασφάλιση της ασφάλειας και την προστασία της υγείας τους ζητά το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού να γίνει εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.