Δράση από την «Πρόταση Ζωής» κατά των ναρκωτικών

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»- Ο.ΚΑ.ΝΑ., στο πλαίσιο του Προγράμματος Πρόληψης που εφαρμόζει, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26η Ιουνίου), διοργανώνει δωρεάν θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών σχολείων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον παρακολούθησης, κατόπιν πρόσκλησης που εστάλη, από την «Πρόταση Ζωής», μέσω της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλες τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων του Νομού.

Πρόκειται για μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Αθήνας «Χιλιοδέντρι», με τίτλο: «Το βέλος που δεν πληγώνει», την μεγάλη επιτυχία του βραβευμένου Βασίλη Μαυρογεωργίου. Έξι χρόνια μετά το πρώτο επιτυχημένο ανέβασμά του από τον θίασο, που μεταξύ άλλων διακρίσεων χαρακτηρίστηκε ως μία από τις 10 καλύτερες παραστάσεις της σεζόν , «Το βέλος που δεν πληγώνει» επιστρέφει πιο επίκαιρο από ποτέ. Ένα έργο που σκοπό έχει να προβληματίσει τα παιδιά γύρω από τη σημασία ορισμένων ηθικών αξιών όπως η αλήθεια, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, η φιλία και η προσφορά δίχως ανταπόδοση, σε περιόδους που αυτές οι έννοιες χάνουν τη σημασία τους και η ανάγκη για επιβίωση γίνεται σημαντικότερη απ’ όλα, αλλά ταυτόχρονα δίνει την ελπίδα ότι το καλό θα νικήσει.

Τρεις φίλοι διχάζονται όταν δύο από αυτούς – με στόχο το προσωπικό τους κέρδος – δεν διστάζουν να εξαπατήσουν το λαό του βασιλείου επινοώντας μια ιστορία για έναν δράκο ατραξιόν που δήθεν ζει στον τόπο τους. Το σχέδιό τους πετυχαίνει! Τουρίστες από παντού συρρέουν στο βασίλειο για να δουν τον δράκο. Θα καταφέρει ο τρίτος φίλος να αποκαλύψει την απάτη; Τι θα συμβεί όταν εμφανιστεί ένας αληθινός δράκος; Η απληστία θα υπερισχύσει;

Μια ξεχωριστή παράσταση με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική, χορό, μάχες, δράκους και πολλές εκπλήξεις!
Η παράσταση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στις 10:00, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και θα την παρακολουθήσουν μαθητές των παρακάτω σχολείων:
• 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών – Καλών Νερών
• 6ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
• 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
• 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
• Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
• 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.