Δράσεις του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας κάνει γνωστό ότι κατά τους μήνες Μάιο-Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν οι εξής δραστηριότητες:

«1) Στις 3/5/2019 το Δ.Σ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη του Πεζικού Αγίου Γεωργίου στην 32 ΤΑΞΠΝ
2)Στις 7/5/2019 το Δ.Σ. συμμετείχε στην Ημέρα Τιμής & Μνήμης της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο
3) Στις 9/5/2019 το Δ.Σ. συμμετείχε στον εορτασμό της λήξης του Β΄ΠΠ στην Μητρόπολη και στο Ηρώο στην παραλία του Βόλου.
4)Στις 17/5/2019 το Δ.Σ συμμετείχε στον εξωραϊσμό του Μνημείου Πεσόντων Εφέδρων Αξιωματικών με δενδροφύτευση γύρω από το μνημείο.
5) Στις 24/5/2019 το Δ.Σ. συμμετείχε στην ορκωμοσία στρατιωτών 2019 Β΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο “ΣΧΗ (ΠΖ) Ν. Γεωργούλα”.
Στις 6/6/2019 το Δ.Σ. πραγματοποίησε ενημερωτική-επιμορφωτική ημερίδα στους Δόκιμους Εφέδρους Αξιωματικούς της 32 ΤΑΞΠΝ με εισηγητή τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας Εφ. Ταγματάρχη (ΠΖ) κ. Κων/νο Καραδήμα και τους Εφ. Λοχαγούς Σιαφάκα Βασίλειο και Ανδρινό Στέφανο.
6) Στις 9/6/2019 το Δ.Σ. οργάνωσε και πραγματοποίησε το 1ο Πανθεσσαλικό Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών στην Κορώπη Μηλεών και συγκεκριμένα στον χώρο του Ιππικού Φυσιολατρικού Ομίλου Μηλεών με την συμμετοχή εφέδρων αξιωματικών από τους Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας, Λάρισας & Καρδίτσας. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και τα αντικείμενα που είχε προετοιμάσει το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Ν. Μαγνησίας περιελάμβαναν συνεργεία κατάταξης, Α’ Βοήθειες-τραύματα μάχης, ανάγνωση χάρτη – πυξίδας-προσανατολισμός, θέματα εφεδρείας και πρόσκλησης εφέδρων, ιππασία, τοξοβολία κ.α.
Το σχολείο κατά κοινή ομολογία των παρισταμένων και έπειτα από αξιολόγηση ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο και οργανωμένο πάνω στα αντικείμενα που προσέφερε και όλοι έφυγαν με τις καλλίτερες εντυπώσεις.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τον κ Αθανάσιο και Ζήση Βήτο για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του ιππικού Ομίλου για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του Σχολείου Εφέδρων Αξιωματικών, την Βιομηχανία ΕΨΑ για την παροχή αναψυκτικών. Το μέλος μας ορθοπεδικό χειρουργό Εφ. Λοχαγό κ. Κ. Αβραμίδη για την παροχή γνώσεων πάνω στο αντικείμενο των Α’ Βοηθειών-τραύματα μάχης, κατασκευή φορείου κ.α. Σε όλους τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος μας απένειμε βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.
7) Από τις αρχές Μαΐου που άρχισε η αντιπυρική περίοδος, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και μέχρι τέλη Αυγούστου εκτελεί περιπολίες πυροπροστασίας και πυροεπιτήρησης σε όλο το νομό Μαγνησίας, σε εθελοντική βάση, με ομάδες Εφέδρων Αξιωματικών με ιδία μέσα και κόστος για την προστασία των περιαστικών δασών του νομού».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.