«Δρόμος-παγίδα» από την Αργαλαστή προς τον Κάλαμο – Έκκληση για άμεση παρέμβαση

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί η κατάσταση του οδικού δικτύου που συνδέει την Αργαλαστή με την παραλιακή περιοχή του Καλάμου, καθώς κάτοικοι κάνουν λόγο για εκτεταμένες φθορές και αυξημένη επικινδυνότητα, ενόψει μάλιστα της νέας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με επιστολή που απεστάλη προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ο δρόμος παρουσιάζει προβλήματα από τον Σεπτέμβριο του 2023, με προσωρινές μόνο παρεμβάσεις να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρεται, σε αρκετά σημεία του τμήματος από τα Κουτσοροδάικα έως την παραλία, το οδόστρωμα έχει υποστεί σοβαρές φθορές, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό σε μία λωρίδα.

Οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση δυσχεραίνει σημαντικά τη διέλευση βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλούνται ακόμη και προσωρινές ακινητοποιήσεις. Παράλληλα, γίνεται λόγος για κατάρρευση τμημάτων της άκρης του δρόμου και εκτεταμένες λακκούβες που επιδεινώνουν την οδική ασφάλεια.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση και οριστική αποκατάσταση του δρόμου, τονίζοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες προσωρινές επισκευές δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, με στόχο την ανάδειξη της κατάστασης.

Την επιστολή υπογράφουν κάτοικοι της περιοχής του Καλάμου, οι οποίοι καλούν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε μόνιμη λύση πριν την κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.