Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης των δύο φίλων που έκαναν μοτοκρός στο Πήλιο

Δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Β. Ηλιόπουλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων

Δύσκολη, λόγω των καιρικών συνθηκών και του σημείου που χάθηκαν οι δύο φίλοι 25 και 27 χρονών, που έκαναν μοτοκρός στο Πήλιο, ήταν η επιχείρηση διάσωσής τους από πυροσβέστες και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, χθες το βράδυ, σε περιοχή πάνω από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος της Λέσχης Εδικών Δυνάμεων μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τόνισε ότι τα δύο αυτά άτομα σκέφτηκαν στις 10 το πρωί της Κυριακής να ξεκινήσουν από Βόλο για να κάνουν μοτοκρός στα μονοπάτια του Πηλίου.
Προφανώς, επειδή τους έπιασε η νύχτα έχασαν κάποια στιγμή τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν σε σημεία που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν εύκολα, χάθηκε το φως, έπεσε ομίχλη και έβρεχε, βρέθηκαν σε μονοπάτια που είχαν πολύ φύλλωμα αι με την υγρασία ήταν πολύ δύσκολο να κινηθούν, ανέφερε.

Στις 6.30 το απόγευμα ενημέρωσαν το 112 (αριθμός εκτάκτου ανάγκης) ότι είχαν χαθεί και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ενημερώθηκε στις 19.30 από το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, που ζήτησε τη συνδρομή της για την ανεύρεσή τους.

«Πήραμε το στίγμα που δόθηκε από το τηλέφωνο και τα ονόματα των δύο φίλων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε πολύ λίγο χρόνο μια ομάδα εθελοντών πέντε ατόμων ακολουθήσαμε την Πυροσβεστική προς το σημείο. Ήδη είχε πάει ένα περιπολικό σε ένα σημείο μετά την περιοχή Παλαιοβίγλα, μετά τον Άγιο Γεώργιος Νηλείας. Από εκεί ξεκινούσε ένας κακός χωματόδρομος, το περιπολικό δεν μπορούσε να ακολουθήσει και έμεινε πίσω, συνεχίσαμε ένα πυροσβεστικό όχημα και εμείς», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Λέσχης.

Σύμφωνα με τον Βασ. Ηλιόπουλο, μετά από αρκετή ώρα, εν μέσω ομίχλης και βροχής πυροσβέστες και εθελοντές έφτασαν στο τέλος του δρόμου και από κει πεζοί, δύο πυροσβέστες και τέσσερις διασώστες της Λέσχης, μετά από περίπου μισή ώρα κατάφεραν να τους βρουν.

«Είχαμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας μπουφάν και γάντια, γιατί θα είχαν παγώσει, ενώ οι πυροσβέστες πήραν και βενζίνη, γιατί προφανώς ήξεραν ότι οι μοτοσικλέτες έμειναν από καύσιμα, τους βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε και ξεκίνησε σιγά – σιγά το κατέβασμα που ήταν πολύ πιο δύσκολο, γιατί το μονοπάτι γλιστρούσε, από τα βρεγμένα φύλλα και έπρεπε να κατέβουν με τις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί μια ώρα πορεία», τόνισε ο εθελοντής.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στη συνέχεια ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, οι δύο μηχανές μπήκαν ανάμεσα στο πυροσβεστικό όχημα και το αυτοκίνητο της Λέσχης, γιατί οι μηχανές κρος δεν είχαν φώτα και αφού βγήκαν στην άσφαλτο, ανέλαβε η Αστυνομία, για να καταγράψει τα στοιχεία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.