Έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος Φούντης

Πρωτοπόρος βιοκαλλιεργητής στο Πήλιο και ιδρυτικό μέλος του Οικολογικού Δικτύου

Σημαντική απώλεια για το οικολογικό κίνημα ο θάνατος του Φίλιππου Φούντη στο Βερολίνο. Ο Φίλιππος Φούντης υπήρξε πρωτοπόρος βιοκαλλιεργητής αρωματικών φυτών στο Πήλιο και ιδρυτικό μέλος του Οικολογικού Δικτύου.

Ενεργό μέλος του οικολογικού κινήματος από το 1983, συμμετείχε σε όλες τις προσπάθειες συντονισμού και στην Ομοσπονδία των οικολογικών οργανώσεων, ενώ συχνή ήταν η παρουσία του και στα ΜΜΕ για τα θέματα περιβάλλοντος.

Ήταν υποψήφιος στην ευρωλίστα των «Οικολόγων Εναλλακτικών» το 1989 και υποψήφιος των «Οικολόγων Πράσινων» σε όλες τις αυτοδιοικητικές, βουλευτικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Πίστευε στην αυτονομία του πράσινου κινήματος και το 2015 αποχώρησε από τους Οικολόγους Πράσινους, δηλώνοντας ότι δεν έχουν πια καμία ελπίδα να ξαναγίνουν αξιόπιστος φορέας πολιτικής οικολογίας.

Υποστήριξε το ξεκίνημα και την οργάνωση του κινήματος της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα από το 1985 και δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς όπως π.χ. πιστοποίηση, κομποστοποίηση οργανικών υλικών, οργάνωση αγορών βιολογικών προϊόντων στη Θεσσαλία, κίνημα ενάντια στα μεταλλαγμένα κ.α.

Προώθησε τους ενεργούς μικροοργανισμούς στη γεωργία και στο τομέα των αποκεντρωμένων βιολογικών καθαρισμών μικρής κλίμακας και στη προστασία του περιβάλλοντος ως εναλλακτική λύση στη χρήση των αγροχημικών. Αφήνει πίσω του την γυναίκα του Πάολι Μάγιερ και έναν γιο. Η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στην «Μαγνησία» και το «Ράδιο-Ένα» καθώς συνεργάστηκαν μαζί του σε διάφορες περιπτώσεις για τα περιβαλλοντικά θέματα, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, στους οικείους του.

Πηγή της αρχικής είδησης, www.enallaktikos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.