Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα

Με την ευκαιρία της 4ης Απριλίου, παγκόσμιας ημέρας για τα αδέσποτα, η κ. Ελευθερία Ζιάκα, Πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας “Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου”, προσκεκλημένη στο Δημοτικό Σχολείο Τσαγκαράδας από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας  κ. Παντελή Βογιατζάκη, προχώρησε σε  ενημέρωση και παρουσίαση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του μεγάλου ζητήματος των αδέσποτων ζώων, τους τρόπους χειρισμού του και την ευθύνη όλων στην επίλυσή του.

Στην ενημέρωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Κυριάκος Τάσιος μαζί με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Άσπα Τριανταφύλλου.

Απευθύνθηκε χαιρετισμός στους μαθητές, τονίζοντας: “O τρόπος αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού, αναδεικνύοντας την αξιοπρέπεια της κοινωνίας μας, μιας και ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα ζώα. Πόσο μάλλον στα αδέσποτα ζώα, ψυχές πολλές φορές ταλαιπωρημένες, κακοποιημένες, αφημένες στο έλεος. Είναι χρέος όλων, να βάζουμε καθημερινά το δικό μας λιθαράκι για την αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των πλασμάτων! Ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τα μικρά παιδιά, δημιουργούμε ενήλικες με ευσυνειδησία και ενσυναίσθηση.”

Μετά το τέλος της ενημέρωσης, ακολούθησε ομαδικό παιχνίδι στο προαύλιο του σχολείου μεταξύ μαθητών και καθηγητών, ενώ οι εκπρόσωποι του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου δεσμεύτηκαν πως θα οργανώνουν, θα προωθούν και θα στηρίζουν κάθε προσπάθεια για την σωστή διαβίωση των αδέσποτων και των οικόσιτων ζώων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.