Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στο Βόλο

Δύο εκδηλώσεις, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και για την έκθεση τεκμηρίων της Βολιώτικης Χορωδίας, θα πραγματοποιηθούνε, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018.

Συγκεκριμένα, o Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Βόλο στις 13 Ιουνίου 2018, στις 7 το απόγευμα.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που σκοπό έχει να διαδώσει την εθελοντική αιμοδοσία και να παροτρύνει τους μεγαλύτερους όσο και τους νεότερους αιμοδότες να συνεχίσουν την θεάρεστη προσφορά τους. Η εκδήλωση εκτός των ομιλιών περιλαμβάνει και βράβευση εθελοντών αιμοδοτών.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνηα ανέφερε «Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως, να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

Παράλληλ,α την Τετάρτη 13 Ιουνίου, η Βολιώτικη Χορωδία και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνδιοργανώνουν την «Έκθεση τεκμηρίων της Βολιώτικης Χορωδίας και Συναυλία στο πλαίσιο των Ημερών Μουσικής», η οποία θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου στο Μουσείο της Πόλης στον Βόλο.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε «Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλης σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα είναι μια εκδήλωση που συνδυάζει εικόνες και ήχους των αντικειμένων και των αναμνήσεων της Βολιώτικης Χορωδίας και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Επίσης, στο πλαίσιο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν συνοδευτικές εκδηλώσεις τραγουδιού και μουσικής είτε στους χώρους του Μουσείου, είτε σε άλλους δημοτικούς χώρους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.