Εκπαίδευση δασκάλων για πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου

Στις 16 Δεκεμβρίου στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στα θρανία θα καθίσουν δάσκαλοι των σχολείων της Μαγνησίας της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, για να εκπαιδευτούν στο πλαίσιο του προγράμματος YOUTH POWER που αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόληψης συμπεριφορών υψηλού κινδύνου και απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία.
Το παιδαγωγικό και επιστημονικό του πλαίσιο βασίζεται στο μοντέλο Ανάπτυξης δεξιοτήτων Ζωής (Life Skills) και στις αρχές της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης (Social & Emotional Learning) και η εκπαίδευση θα γίνει στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στις 16/12/17. Την επιστημονική ευθύνη και τον συντονισμό του Προγράμματος έχει η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής www.youth-med.gr , σε συνεργασία με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» www.youth-health.gr. Η διοργάνωση στην Μαγνησία (Βόλος) γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μαγνησίας (κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης) και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κ. Αντώνης Αντωνίου).
Οι εκπαιδευτικοί της Ε’ και ΣΤ’ που θα παρακολουθήσουν την εκπαίδευση από κάθε σχολείο θα κληθούν να το εφαρμόσουν στις σχολικές τους μονάδες ενώ θα τους δοθεί έντυπο υλικό για τους/τις εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τριες και τους γονείς. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις που θα κατατεθούν.
Ο χώρος διεξαγωγής της επιμόρφωσης θα είναι το 31ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Εργατικά Αγίας Παρασκευής, τηλ. 2421085125, υπεύθυνος Αθανάσιος Ζαβός 2421085125).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.