«Εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς με πιο ισχυρό ΚΚΕ»

Περιοδεία στην Αλόννησο από κλιμάκιο του κόμματο

Περιοδεία στην Αλόννησο πραγματοποίησε την Τρίτη 9-5-2023 9-5-2023 ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος αποτελούμενο από την Εύη Καρυδάκη και το Γιώργο Γούλα. Μέλη της Τομεακής Επιτροπής.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «αρχικά επισκέφθηκαν τις δημοτικές υπηρεσίες, όπου είχαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους καλώντας τους να βγάλουν συμπεράσματα από την κοινή αντιλαική πολιτική που άσκησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας ό ένας την πολιτική του άλλου, που στην ούγια της γράφει το τρίπτυχο «υποστελέχωση – ιδιωτικοποίηση – περικοπές μισθών».
Στη συνέχεια ο Βασίλης Μεταξάς συναντήθηκε με το προσωπικό, μόνιμο και εποχικό, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, όπου αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση για τα ζητήματα πυροπροστασίας αλλά και τις δεκάδες παρεμβάσεις του Κόμματος στη Βουλή για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση των κονδυλίων για μέσα και εξοπλισμό, για αξιοπρεπείς μισθούς και ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου με επίκεντρο της συζήτησης την απαράδεκτη κατάσταση με την απουσία πολλών ειδικοτήτων ιατρών, ακτινολόγου και άλλου προσωπικού αλλά και τη στάση του Κόμματος στην πανδημία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ήταν η μόνη δύναμη που ζητούσε ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του λαού και των υγειονομικών, αλλά και την ουσιαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.
Το απόγευμα, ο Βασίλης Μεταξάς μίλησε σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών σε καφέ του λιμανιού τονίζοντας την υποκρισία των στελεχών ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά θέματα, όπως ο ακτοπλοικός αποκλεισμός, η κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού που θα την πληρώσουν ανταποδοτικά βάζοντας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι νησιώτες λόγω του αυξημένου κόστους που θα κληθούν να καλύψουν, την ώρα που εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται για την πράσινη ανάπτυξη από ευρωπαικά προγράμματα, για να αβγατίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο Βασίλης Μεταξάς κάλεσε τους φίλους της Αλοννήσου στις δέκα μέρες που μένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης της 21ης να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να φτάσει το Κόμμα όσο πιο ψηλά γίνεται. Να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση!Γιατί αυτό που κρίνεται πραγματικά στις εκλογές είναι το πόσο οι ίδιοι θα βγουν πιο δυνατοί, με ένα ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό, για να βάλουν εμπόδια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που κλιμακώνονται, στη «σωτηρία» των επενδυτών με «τίμημα» ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, την ίδια τη ζωή τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.