Ενενήντα σακούλες σκουπίδια απ΄τις παραλίες της Μηλίνας!

Λιγότερες από άλλες χρονιές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας

Λιγότερες από άλλες χρονιές, που ίσως δείχνει και την αντίληψη όπως και την Παιδεία, που σιγά – σιγά αρχίζουν να αλλάζουν, με τη σκέψη να είναι πλέον υπέρ του περιβάλλοντος, ήταν οι σακούλες σκουπιδιών, που μαζεύτηκαν από εθελοντές στις παραλίες και τα νησάκια της Μηλίνας.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μηλίνας κ. Κων. Γκουτζίνης, άλλες χρονιές και κυρίως πριν τον κορωνοϊό, που και στη διετία αυτή γίνονταν και πάλι οι εξορμήσεις αλλά σε μικρότερη κλίμακα, μιας που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί αρκετά οι ακτές λόγω της καραντίνας, τα απορρίμματα που συγκεντρώνονταν ήταν πολύ περισσότερα. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός, ότι πριν το 2019 και το 2018 συγκεντρώνονταν ακόμη και πάνω από 200 σακούλες σκουπιδιών, όταν χθες, συγκεντρώθηκαν περίπου 90 σακούλες και σε ένα εύρος ακτογραμμών που ήταν περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρωτοβουλία συμμετείχαν, ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινότητας Μηλίνας ,ο Πολιτιστικός Σύλλογος ,η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Νοτίου Πηλίου και έγινε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος (λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου) . Στην οργάνωση της εθελοντικής δράσης συμμετείχαν πλήθος εθελοντών με πεζοπόρα τμήματα καθώς και αρκετά σκάφη που πήγαν και στα κοντινά νησάκια, όπως στον Αλατά, την Πρασούδα κα..

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.