Ενημέρωση των κληρικών σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας

Στο πλαίσιο της Δ΄ Γενικής Ιερατικής Σύναξης

Η Δ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Οι φετινές Ιερατικές Συνάξεις περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου. Στο πλαίσιο αυτό, πρώτος ομιλητής θα είναι ο κ. Χρήστος Καρακόλης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Η περί δικαιοσύνης του Θεού διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου».

Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτριος Καραβασίλης, Θεολόγος – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Απόστολος Παύλος: πρότυπο Ποιμένος».

Θ’ ακολουθήσει γενική ενημέρωση σχετικά με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών – Θυμάτων βίας, του Δήμου Βόλου, από την κ. Μαρία Βλάχου, καθώς και για τους τρόπους παραπομπής και την διαδικασία αξιολόγησης των περιστατικών θυμάτων βίας, από την κ. Βάσω Μακρυγιάννη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση επί των εισηγήσεων και η σύνοψη των συμπερασμάτων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.