Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος

Την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ζητά με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος.
Ο ίδιος στην ερώτησή του επισημαίνει πως « σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού τύπου της 15ης Μαΐου 2020, η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας επεσήμανε την ανάγκη, κατά την θερινή περίοδο, ελλιμενισμού πλωτού σκάφους μεταφοράς πυροσβεστικών οχημάτων, εξοπλισμού, μηχανημάτων και πυροσβεστών στο λιμάνι του Βόλου. Η επισήμανση αυτή αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Αντιπεριφέρειας με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών». Χαρακτηριστικά, για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και τα εξής : «…Έστειλα έγγραφα και ό,τι άλλο μας ζητήθηκε με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η τελευταία επιστολή έφυγε πριν ενάμισι μήνα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλώνει αναρμόδιο και μας ζητά να αναλάβουμε εμείς τα έξοδα και μετά να μας δώσουν τα χρήματα. Αλλά εμείς δεν έχουμε τους πόρους. Δεν είναι ανάγκη να αγκυροβολούν οπουδήποτε, αλλά να έχουμε ένα εδώ. Απεύχομαι να έχουμε μεγάλη πυρκαγιά στα νησιά…». Επιπλέον, κατά την διάρκεια της ως άνω συνεδρίασης, τονίστηκε και η ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης και στελέχωσης των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, της Αντιπεριφέρειας».
Ο βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν θα υλοποιήσουν τις επισημάνσεις και τις προτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβούν ώστε να ενισχύσουν την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Μαγνησίας και των Σποράδων, κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.