Ενοχή του 66χρονου από τον Αλμυρό πρότεινε η εισαγγελέας για την υπόθεση εξαφάνισης της Εριέττας Κοντούλη

Το 2002 στην Αμαλιάπολη

Την ενοχή του 66χρονου επιχειρηματία από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού, που κατηγορείται για την υπόθεση της εξαφάνισης της Εριέττας Κοντούλη από την Αμαλιάπολη το 2002, πρότεινε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας η εισαγγελέας έδρας.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος, όπως κατηγορείται, ο 66χρονος επιχειρηματίας και συγκεκριμένα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με θύμα τη Μαριάννα – Εριέττα Κοντούλη, την 70χρονη μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, βάσει της οποίας φέρεται να έγιναν μεταβιβάσεις ακινήτων της αγνοούμενης και εναντίον της εν λόγω ποινής έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

Ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας κατά του 66χρονου επιχειρηματία στην αγόρευσή του επισήμανε μεταξύ άλλων την ενοχή του κατηγορούμενου για την ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, μέσω της οποίας μεταβιβάστηκε όλη σχεδόν η ακίνητη περιουσία της αγνοούμενης, ύψους σχεδόν 1 κ. €, σε διάφορες εταιρίες, στις οποίες φέρεται να μετείχε τόσο ο ίδιος ο κατηγορούμενος, όσο και πρόσωπα του κοινωνικού του περιβάλλοντος.
Η δίκη διακόπηκε με αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 66χρονου και αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Απριλίου, οπότε αναμένεται εκτός της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης και η απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι στην απολογία του ο 66χρονος ισχυρίστηκε ότι όλα όσα του επέρριψαν πρώην συνεργάτες του στη διαχείριση της περιουσίας της αγνοούμενης για τον φόνο και την εξαφάνιση του πτώματος της 70χρονης, είναι ψεύδη.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι όλοι όσοι πλησίαζαν την αγνοούμενη μπαλαρίνα, το έκαναν γιατί ήθελαν να καρπωθούν μέρος της ακίνητης περιουσίας της. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε ότι η αξία των ακινήτων της 70χρονης ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που παρουσιάζονταν στα συμβόλαια, ενώ ανέφερε πως δεν είχε ανάγκη την περιουσία της, καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.