Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας: Θα αγωνιζόμαστε για λύση και όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο Αδάμο Μουζούρη στο Μνημόσυνο για τους πεσόντες της εισβολής

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μαγνησίας τέλεσαν Μνημόσυνο για να τιμήσουν τη Θυσία των Ηρώων της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που έπεσαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Εδαφική Ακεραιότητα της Κύπρου κατά τη Βάρβαρη Τουρκική Εισβολή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Αδάμος Α. Μουζούρης: Μνημονεύσαμε Παιδικούς Αδελφικούς Φίλους, Συνοδοι-πόρους και Συμπολεμιστές που παρά την προδοσία, αρνούμενοι να παραδώσουν αμαχητί την πατρίδα, πολέμησαν και έπεσαν μαχόμενος εναντίον των βαρβάρων εισβολέων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 1974, και έγιναν βράχοι στον γκρεμό για να κρατιέται η αξιοπρέπεια και η τιμή του Έθνους και να μην γκρεμίζεται!

Μνημονεύσαμε Συμπολεμιστές των οποίων μετά από 40 – 43 χρόνια, ενταφιάζουν τα «λείψανα – οστά» των, και η θυσία τους είναι το Συμβόλαιο του Λαού μας με την Ιστορία. Παραχάραξη της Ιστορίας είναι η τούρκικη σημαία που μολύνει τον Πενταδάκτυλο και τον τόπο της Θυσίας Τους. Μια θυσία που έγινε Φάρος και φωτίζει το δρόμο της Αξιοπρέπειας, της Τιμής και του Χρέους!!!

Οι Σύγχρονοι Ήρωες της Κυπριακής Τραγωδίας με τον ηρωισμό τους έστησαν Τρόπαια Μίμησης για τις νέες γενιές! Σημείο αναφοράς των μεγάλων διαχρονικών αξιών: δημοκρατία, εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, ανεξαρτησία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, συνεργασία, αξιοπρέπεια, .. Αξίες διαχρονικές που λάμπρυναν και κόσμησαν τον Ελληνισμό.

Μνημονεύσαμε αλλά και καταθέσαμε το Χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή τη θυσία των Παιδικών Αδελφικών Φίλων, Συνοδοιπόρων και Συμπολεμιστών, στήνοντας Τρόπαιο – Μνημείο και εδώ στην Πόλη μας, το Βόλο, γιατί εκεί που ορίζονται σπουδαία Έπαθλα εκεί υπάρχουν και οι Άριστοι – Χρηστοί Πολίτες.

Με τη συνείδηση να ξαγρυπνά και ακούγοντας το άγγελμά τους: «την ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΗ μας δεν την αναπολούμε την ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ», καταθέτουμε την αποφασιστικότητα μας ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Λύση και όχι διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και με τη δυναμική της Λύσης χωρίς το στρατό κατοχής (Αττίλα), χωρίς τα συρματοπλέγματα και χωρίς Εγγυήτριες Δυνάμεις, όπως κατέθεσε εκ μέρους του Έθνους και Έλληνας ΥΠ. ΕΞ. Ν. Κοτζιάς, πιστεύουμε ότι η ώρα να (επανα) τοποθετηθούμε για μια Λύση, Δίκαιη, Βιώσιμη και Λειτουργική, για το καλό ΟΛΩΝ μας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Μια τέτοια Λύση είναι μόνο αυτή που θα προνοεί και θα διαφυλάττει το Ενιαίο, Κυρίαρχο (μια ιθαγένεια) και Ανεξάρτητο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Λύση σύμφωνη με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε., της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και των αρχών της Ε.Ε. Λύση που δίνει τη δυνατότητα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκο-κύπριους να ζήσουν ειρηνικά, Με ελευθερία Διακίνησης, Εγκατάστασης και Ιδιοκτησίας για όλους από την Κερύνεια μέχρι τη Λεμεσό και από την Πάφο ίσαμε τον Απόστολο Ανδρέα (Καρπασία). Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιγνάτιος.

Ο καφές δόθηκε στη «Στέγη Μελών και Φίλων της Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας» (Κοραή 87).
adamos kyprioi 2

adamos kyprioi

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.