Ένστολη διαμαρτυρία των συμβασιούχων Πυροσβεστών

Η κλιματική αλλαγή δείχνει καθημερινά τα “δόντια” της, με πυρκαγιές σεισμούς και πλημμύρες όλη τη διάρκεια του έτους. Οι ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό είναι μεγάλες, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2012, έκτοτε υπάρχουν μόνο συνταξιοδοτήσεις και οι ανάγκες του σώματος έχουν πάψει να είναι εποχικές.
Την ίδια στιγμή το εργασιακό μέλλον 2.500 εποχικών πυροσβεστών είναι μετέωρο και δεν έχει αποσαφηνιστεί αν υπάρχει σχεδιασμός για απορρόφηση τους από το Πυροσβεστικό Σώμα, με καθεστώς 12μηνης εργασίας.
Για τους λόγους αυτούς το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί ένστολη συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι εποχικοί πυροσβέστες διεκδικούν να λάβουν σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό τους μέλλον, δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης οι εποχικοί πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα και η απορρόφηση τους θα γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια που προσλήφθηκαν, να απορροφηθούν άμεσα οι εποχικοί πυροσβέστες, χωρίς προκήρυξη με τον Ν. 3938/2011, δέσμευση ότι αν δεν ρυθμιστή πρώτα η απορρόφηση των εποχικών πυροσβεστών, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα προβεί σε νέα προκήρυξη πρόσληψης και δέσμευση ότι με το ξεκίνημα της νέας αντιπυρικής περιόδου θα τους χορηγηθούν δεύτερη στολή και μέσα ατομικής προστασίας, που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης που καλούνται να επιτελέσουν.
Το σωματείο καλεί τα μέλη του και τον κάθε εποχικό πυροσβέστη να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, όπως και κάθε πυροσβέστη και εθελοντή, να σταθούν στο πλευρό του για τη δικαίωση των αιτημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.