Επί ποδός για τον κίνδυνο πυρκαγιάς η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 8/7 εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Σποράδων Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου και παρουσία εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων, σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Στην συνεδρίαση η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους φορείς ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Κινδύνου Πυρκαγιών της ΓΓΠΠ, αύριο Τετάρτη  9 Ιουλίου 2025 ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναβαθμίστηκε και προβλέπεται να είναι Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορίας κινδύνου 5) για την ηπειρωτική Μαγνησία και Πολύ Υψηλός (κατηγορίας κινδύνου 4) για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (red Code) και για αύριο Τετάρτη όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι Υπηρεσίες και τα μέσα της Π.Ε.Μ.Σ., έχουν ήδη τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών και θα συνδράμουν στο έργο της Π.Υ., σύμφωνα με όσα ορίζονται στο μνημόνιο ενεργειών τους και στον Σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ της ΓΓΠΠ..

Εξακολουθεί να ισχύει η Απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, που έχει εκδοθεί από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε την ανάγκη οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπηρεσίες, Δήμοι , Δασαρχεία, Εθελοντικές Οργανώσεις, κλπ) για τις ενέργειές τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς ενημέρωσαν για το βαθμό ετοιμότητας, για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.