Επίσκεψη δημοσιογράφων από τη Ρουμανία στο Ανατολικό Πήλιο

Μετά από συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και των όμορων Δήμων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου επίσκεψη των δημοσιογράφων από τη Ρουμανία, Titi & Estella Dinca, από το κανάλι TVR, για την εκπομπή Cap Compas Travel Programme με τη συνοδεία του ξεναγού Ludo Mazac στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου.

Στάση σε χωριά του Ανατολικού Πηλίου, στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου με ξενάγηση σε Τσαγκαράδα, Ζαγορά και Πουρί, σε ιστορικούς, πολιτισμικούς χώρους και επαφή με την αυθεντικότητα και καθημερινή ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, στο χωριό της Τσαγκαράδας επίσκεψη έγινε στους Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Ταξιαρχών, στο εργαστήριο παρασκευής θυμιάματος, στον χιλιόχρονο πλάτανο, καθώς και σε ιστορικά κτίρια του χωριού.

Στη Ζαγορά επίσκεψη έγινε στο Ελληνομουσείο του Ρήγα Φεραίου, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη, στον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών, στο παραδοσιακό καφενείο “ο Τζάνος” και στο κατάστημα χειροποίητων δημιουργιών “Γη Ανατολής”, ενώ μικρή στάση πριν την αναχώρηση έγινε στο χωριό Πουρί στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και την κεντρική πλατεία.

Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού κ. Άσπα Τριανταφύλλου.

Εκ μέρους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου ευχαριστίες προς τους επαγγελματίες, των καταστημάτων για τη φιλικότητα και την εξυπηρέτηση τους, καθώς και τους εθελοντές, που βοήθησαν και σε αυτή την περιήγηση! Την κ. Κατερίνα Ψαθά, αρχαιολόγο & εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς, τους κ. Χρήστο Μάρτζο και κ. Νικόλα Μελή, πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας, τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και τον κ. Νίκο Βέη, εκπρόσωπο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ι.Ν. Αγ. Ταξιαρχών.

Επίσης, ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς για τα τοπικά προϊόντα που πρόσφεραν ως αναμνηστικά, το εστιατόριο “Aleka’s House” στην Τσαγκαράδα, την ταβέρνα “το Μειντάνι” στη Ζαγορά και το Αρχοντικό Στάμου για τη διαμονή και τη φιλοξενία.
Στόχος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου είναι να προβάλλονται όσο περισσότερα σημεία του Ανατολικού Πηλίου, παρά τα συνήθως περιορισμένα χρονικά πλαίσια των δημοσιογραφικών αποστολών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.