Επίσκεψη δημοσιογράφων από τη Βουλγαρία σε χωριά του Ανατολικού Πηλίου

Έπειτα από συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και των τριών όμορων Δήμων Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου επισκέφθηκαν και περιηγήθηκαν δημοσιογράφοι από τη Βουλγαρία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και του Πηλίου για την κινηματογράφηση του προορισμού μας και τη δημιουργία ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα, η κ. Billyana Trayanova ο κ. Valeri Belchinski και η κ. Alexandra Davri από την τηλεοπτική εκπομπή «No Luggage».

Φτάνοντας στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου και συγκεκριμένα στα χωριά του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, τους υποδεχθήκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου στη Ζαγορά η κ. Άσπα Τριανταφύλλου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού & Πολιτισμού μαζί με τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς “Ξένιος Ζευς” κ. Γιώργο Ξηραδάκη, και την αρχαιολόγο & Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαγοράς “Γιάνης Κορδάτος” κ. Κατερίνα Ψαθά.

Ξεκινώντας την επόμενη ημέρα την ξενάγηση στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, στον παραδοσιακό φούρνο “Άρτεμις”, στο Καφεγλυκοπωλείο του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών, στο παραδοσιακό καφενείο “ο Τζάνος”, στο Δημαρχείο και στο Σχολείο του Ρήγα Φεραίου. Σε όλα τα παραπάνω σημεία, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να νιώσουν μέλη της τοπικής κοινωνίας, αποτυπώνοντας στην κάμερα την απλότητα, τη γαλήνη και την αυθεντικότητα που προσφέρει το βουνό του Πηλίου στους επισκέπτες του.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς την Τσαγκαράδα, όπου μαζί με την κ. Τριανταφύλλου συναντήσαν τον κ. Νικόλα Μελή, Αντιπρόεδρο του Εκπολιτιστικού & Τουριστικού Συλλόγου Τσαγκαράδας, τον κ. Κώστα Αναγνώστου, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Τσαγκαράδας και τον κ. Λεονταρή Ιωάννου, πρόεδρο του χωριού. Επισκέφθηκαν τον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, τον ξακουστό χιλιόχρονο πλάτανο, ένα από τα γηραιότερα και πιο επιβλητικά δέντρα της Ευρώπης, ενώ περπάτησαν στα φημισμένα καλντερίμια του χωριού, θαυμάζοντας τα χρώματα και το αστείρευτο φυσικό κάλλος του Ανατολικού Πηλίου. Κατευθύνθηκαν παραλιακά στο Μυλοπόταμο, όπου κινηματογράφησαν με τη χρήση drone κάθε γωνιά της μαγευτικής αυτής παραλίας, ενώ λίγο πριν την αναχώρηση τους προς το Νότιο Πήλιο για τη συνέχιση του οδοιπορικού τους, μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο παρασκευής θυμιάματος, δείχνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον για τον τρόπο δημιουργίας και την ποιότητα των υλικών και στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τσαγκαράδας, σημείο αναφοράς της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του χωριού.

Εκ μέρους του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, λόγω μιας μικρής αλλαγής στο πρόγραμμα για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου, ευχαριστούμε πολύ το Αρχοντικό Στάμου και το παραδοσιακό καφενείο ” ο Τζάνος” για τη φιλοξενία των δημοσιογράφων στη Ζαγορά, ενώ σε κάθε περίπτωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ξενοδοχείο Διογένης και το Εστιατόριο Alekas House στην Τσαγκαράδα, για την πρόθεση φιλοξενίας στην οργάνωση του αρχικού προγράμματος. Επίσης, οφείλουμε ξεχωριστό ευχαριστώ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς για τα τοπικά προϊόντα που πρόσφεραν ως δώρο στους δημοσιογράφους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.