Επιστροφή 700 ευρώ κατά μέσο όρο σε συνταξιούχους, λόγω κρατήσεων

Σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγε το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.
Kάλεσμα του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ., για εκδήλωση σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου

«Ποσό περίπου 700-800 ευρώ θα λάβει η πλειοψηφία των συνταξιούχων, από τη διαφορά του ποσοστού της ασθένειας που τους κρατήθηκε παράνομα», θα τονιστεί στη σημερινή Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), στις 5 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Οι συνταξιούχοι βρίσκονται παράλληλα σε αναμονή της απόφασης προσφυγής κατά του Νόμου Κατρούγκαλου, που αν είναι θετική, πέφτει όλη η προσπάθεια για αλλαγή της αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης.
Τα παραπάνω ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Νίκος Χατζόπουλος πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), που απηύθυνε κάλεσμα στους συνταξιούχους όλων των αποχρώσεων να παραστούν στη σημερινή ενημέρωση, έχοντας μαζί τους την απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης, προκειμένου το Δίκτυο να βγάζει τη διαφορά της ασθένειας για κάθε συνταξιούχο στην επαρχία. Όπως είπε, το Δίκτυο θα καταθέτει τη διαφορά στον ΕΦΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα στέλνεται το χαρτί στον συνταξιούχο πόσα χρήματα δικαιούται.
Η ενημερωτική συνάντηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης που γίνεται ανά την Ελλάδα, των συνταξιούχων όλων των ταμείων, για να δουν τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν τις συγκεκριμένες πολιτικές.
Ο κ. Χατζόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που κάνει, είναι να κόβει τις συντάξεις από τον Αύγουστο του 2010, μέχρι και σήμερα.
«Μπέρδεμα με τις επιστροφές»

Σχετικά με τον «Γολγοθά» της διεκδίκησης για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης της ασθένειας, ο πρόεδρος του «Δικτύου», επισήμανε ότι ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημ. Τσακίρης δήλωσε ότι στις 29 Νοέμβρη θα δοθούν πίσω οι επιστροφές. Την ίδια μέρα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε ότι θα επιστραφούν τη χρονική στιγμή που το υπουργείο θα αποφασίσει, ενώ την επόμενη μέρα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, είχε πει «αν τα είχαμε θα τα δίναμε»!
«Πρέπει να τους πω να μην ξαναπαίξουν με την προσωπικότητα και το κύρος μας. Εμείς οι συνταξιούχοι δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της άμαξας και τα χρήματα αυτά που διεκδικούμε, είναι παράνομα και μας τα κρατούσαν από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι 30 Ιουνίου του 2016. Είναι δικά μας χρήματα», δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος.

«Η παρακράτηση χωρίς
νόμο, είναι κακούργημα»…

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν πίσω γιατί οι κυβερνώντες φοβούνται, διότι οι συνταξιούχοι θα κάνουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, καθώς η παρακράτηση από τη σύνταξη χωρίς νόμο είναι κακούργημα.
Για τη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα Τρίτη στο Βόλο, ο Ν. Χατζόπουλος ζήτησε από τους συνταξιούχους να έχουν μαζί τους την απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης, ώστε μετά την ενημέρωση που θα γίνει, θα ακολουθήσει συνάντηση με τους συνταξιούχους, με μέλη του Δικτύου, θα τους δουν έναν προς έναν για να τους πουν τι θα κάνουν.
«Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχει τη δυνατότητα να βγάλει τη διαφορά αυτή, ώστε να κατατεθεί, γιατί υπάρχει ζήτημα παραγραφής», δήλωσε ο πρόεδρος, που εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να «φάει» χρόνο από τους συνταξιούχους και παίζει μαζί τους.

«Πρόγραμμα επανυπολογισμού»

Σχετικά με την προσφυγή που έγινε στη Δικαιοσύνη για το Νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Χατζόπουλος είπε ότι ελπίζει να δικαιωθούν και αν συμβεί κάτι τέτοιο, πέφτει όλη η προσπάθεια για αλλαγή της αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης. «Μας έχουν ήδη κλέψει τα χρήματα της επικουρικής, διότι ο Νόμος Κατρούγκαλου έχει κάνει αναπροσαρμογή και πρέπει να κάνουμε ενέργειες για να μας επιστρέψουν τα 1.300 Ευρώ μικτά», δήλωσε.
Ήδη το ΕΝΔΙΣΥ έχει φτιάξει πρόγραμμα που βγάζει τον επανϋπολογισμό των επικουρικών που έχουν κοπεί, αλλά ο πρόεδρος τόνισε ότι αν πέσει ο Νόμος Κατρούγκαλου, δεν έχει νόημα να γίνει επανϋπολογισμός των συντάξεων. Το Δίκτυο θα βγάζει τη διαφορά της ασθένειας για κάθε συνταξιούχο στην επαρχία, θα την καταθέτει στον ΕΦΚΑ και με τις αποφάσεις και τα ενημερωτικά, ενώ στη συνέχεια θα στέλνεται το χαρτί στον συνταξιούχο πόσα χρήματα δικαιούται.
Οι κρατήσεις για την ασθένεια αφορούν 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους, υπολογίζει το Δίκτυο, ενώ το ύψος των κρατήσεων εξαρτάται από το πότε πήρε σύνταξη κάποιος, με την πλειοψηφία των συνταξιούχων να έχουν να λαμβάνουν 700 με 800 Ευρώ περίπου, όπως δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.