Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Εργασίας, μετά τα αποθεματικά κλέβει και το εφάπαξ του ΤΑΠΙΤ (πρώην ΤΑΞΥ) εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΠΑΜΕ.
Όπως αναφέρει, με πρόσφατη εγκύκλιο, το υπουργείο Εργασίας καταργεί το δικαίωμα των ξενοδοχοϋπάλληλων να λαμβάνουν το εφάπαξ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης στον Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΤΑΠΙΤ και επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να πάρουν σύνταξη.
«Το εφάπαξ στην 20ετία ήταν κατάκτηση των εργαζομένων που πάλεψαν για να έχουν ένα αποκούμπι, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρακτική των ξενοδόχων να τους απολύουν στα 45 και τα 50 τους χρόνια ως «αντιτουριστικούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει ότι είναι ανάγκη να δυναμώσει και θα διεκδικεί όλα όσα οι εργαζόμενοι παράγουν και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο Σωματείων την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, για να απαιτήσουνε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών και βασικό μισθούς 751 €.































